Zo kan je geld verdienen door te lenen

Omdat geld op de bank laten staan tegenwoordig nauwelijks nog geld oplevert, is het noodzakelijk om andere doelen te vinden voor je vermogen. Het is een optie om juist meer geld te lenen. Dit klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar banken in verschillende delen van Europa zijn tegenwoordig de negatieve rente die spaargeld bedreigt ook gaan rekenen voor leningen. Dat betekent dus dat je geld toe krijgt als je leent. Een onlineplatform in Duitsland doet hier al vergevorderde experimenten mee. Het heeft bovendien nog veel grotere plannen voor de nabije toekomst. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn.

Hoe werkt het?
De werking van deze methode is eigenlijk heel simpel. Je leent een bedrag tegen negatieve rente. Dat betekent dus dat je minder hoeft terug te betalen dan je leent. Een voorbeeld is dat je een procent negatieve rente bij je lening afsluit. Je leent dan duizend euro en hoeft er maar 990 terug te betalen. Je houdt er dan dus zelf tien euro aan over. Dit klinkt als een klein bedrag, maar je moet het afzetten tegen een lening met rente. In zulke gevallen moet je meer terugbetalen dan je ooit leende. Het is dus aantrekkelijk om juist nu een investering te doen.

Veel voorwaarden
Omdat het plan nog betrekkelijk nieuw is, zijn er nog veel voorwaarden aan verbonden. Je kunt niet zomaar van alles doen. Er is bijvoorbeeld maar één soort lening waarbij je dit kan doen. Dit is een lening van precies duizend euro. Bovendien kan je maar één lening tegelijkertijd afsluiten. De negatieve rente is 0,6 procent. Je houdt er dus op termijn zes euro aan over. Hiermee kan je precies tegenwicht bieden aan de negatieve rente die bij sommige banken, vooral in het buitenland, geldt. Er zijn wel plannen om allerlei andere vormen aan te bieden. Daarvoor is echter meer kennis nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation