Winstwaarschuwing Samsung door Samsung Note 7

De problemen met de Samsung Galaxy Note 7, die plotseling in brand kan vliegen of zelfs kan ontploffen, raken de bedrijfsresultaten van het Koreaanse bedrijf. De elektronicareus waarschuwt voor slechtere cijfers en een winst die maar liefst twee miljard euro lager kan uitvallen dan eerder verwacht werd.

Winstwaarschuwing Samsung: de cijfers

De winst van Samsung komt in het derde kwartaal van dit jaar op omgerekend 4,2 miljard euro uit. Dit is veel lager dan wat analisten voor het bedrijf verwacht hadden, aangezien er eerder nog werd gesproken over een winstverwachting van 6,3 miljard euro. Ook is de winst veel lager dan de winst van het vorige kwartaal en de winst van het derde kwartaal van 2015. Dit is overigens niet zo vreemd, aangezien de mobieltjesdivisie van Samsung goed is voor ruim de helft van de omzet van het bedrijf. Gaat het slecht met deze tak, dan heeft dit een grote negatieve invloed op de totale omzet van het bedrijf.

Dalingen voor aandeel Samsung

Het aandeel Samsung is de afgelopen weken flink aan het dalen geweest. Niet alleen toen de eerste gevallen van de ‘fire phone’ bekend werden gemaakt, maar ook zeker toen de vervangende batterijen en vervangende toestellen ook onveilig bleken te zijn. Enkele dagen geleden daalde het aandeel Samsung opnieuw, namelijk tussen de 1 en 3 procent verlies. IN totaal heeft het aandeel meer dan 10 procent verloren, waardoor 20 miljard euro aan beurswaarde in rook is opgegaan.

Analisten verwachten dat Samsung op dit moment op het dieptepunt zit. De productie en verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 is stilgelegd, wat betekent dat er eigenlijk niets meer fout kan gaan voor deze telefoon van vele tekortkomingen. Heeft Samsung inderdaad het dieptepunt bereikt, dan zal het alsnog lang duren voor het bedrijf hier weer bovenop komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation