Webdesign

Webdesign klinkt als het zo mooi en ‘fancy’ mogelijk maken van je website, met tierelantijnen en interactieve elementen. Maar webdesign (op zichzelf al een achterhaald begrip) behelst veel meer dan dat alleen. Wat komt er nog meer bij kijken? Lees meer.

Webdesign Multi-platform design

Webdesign is een nog steeds veel gebruikte term, en wordt ook nog steeds veel toegepast. Met de opkomst van steeds meer technologieën volstaat slechts design voor het web niet meer. Bij goed design moeten andere platforms, zoals mobile, zeker meegenomen worden. Hierbij komen behoorlijk veel elementen kijken: de grootte van het scherm van een mobiel apparaat, de wijze waarop de informatie geconsumeerd wordt en de manier van websitegebruik. Het lijkt allemaal 1 pot nat, maar in werkelijkheid zijn het verschillende werelden. Wie hier niet goed op inspeelt, kan significante hoeveelheden (potentiële) klanten mislopen.

Eenvoud

De tijd van ingewikkelde, onduidelijke websites die als doel hadden om de bezoeker te imponeren, zijn voorbij. De bezoeker wil duidelijkheid. Zo niet, dan wordt jouw bedrijf overgeslagen en gaat de potentiële klant naar een ander. Dat klinkt hard, maar zo gaat het wel. Probeer daarom schoonheid te zoeken in eenvoud, met het oog op wat de klant wil. Verplaats je in een potentiële klant: wat komt hij doen en wat wil je dat hij doet? Hoe ga je ervoor zorgen dat hij dit ook doet? Gebruik de antwoorden op deze vragen als uitgangspunt voor je design.

Besteed je design uit? Tenzij je een professioneel webdesigner bent, is het antwoord volgens on altijd “ja”. Weet wel: er zijn honderden verschillende designers met hun eigen prijs en mogelijkheden. Kijk of de designer die je op het oog heeft past bij jouw wensen en laat je goed adviseren. Een goed design maakt een wereld van verschil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation