Wat te doen met nep loten

Wat moet je doen als je geconfronteerd wordt met nep loten en nep loterijen? Dit komt namelijk steeds vaker voor. Dit kan zich op meerdere manieren uiten. Soms is het namelijk niet meer dan een gimmick, maar in andere gevallen kan het je ook echt schade toebrengen. Er zijn namelijk ook flinke zwendels die achter de nep loterijen schuilgaan aan te wijzen. Daar wil je natuurlijk het liefst niet bij betrokken raken. Daarom is het belangrijk dat je de loten leert herkennen en weet wat je ermee moet doen als je ermee geconfronteerd wordt.

De ongevaarlijke loten
Nep loten die niet zo veel kwaad kunnen zijn bijvoorbeeld foploten. Dit zijn vaak gewoon krasloten die eruitzien als echte loten, maar dan met bijvoorbeeld een flauwe boodschap onder de kraslaag. Zoals je zal begrijpen kunnen deze loten niet zo veel kwaad. Meestal krijg je deze dan ook bijvoorbeeld van vrienden voor je verjaardag. Het zal niet zo snel voorkomen dat een onbekende je benadert. Mocht dit wel gebeuren, onthoud dan dat het belangrijk is dat je loten alleen op erkende verkooppunten koopt. Zo kan je zeker zijn dat jou geen geld afhandig wordt gemaakt op een slinkse wijze.

De gevaarlijke loten
De loten die wel schade kunnen toebrengen zijn die van de zogenaamde grote loterijen. Het is opvallend dat deze nep loten vaak per e-mail tot jou komen. Je krijgt een bericht over het winnen van een grote prijs en daarin staan enkele instructies. Deze manier bestaat al vele jaren. Het verschil is wel dat ze steeds geraffineerder worden. Waar vroeger bijvoorbeeld gebrekkig Nederlands werd gebruikt is dat tegenwoordig niet meer het geval. Vaak wordt gevraagd om eerst geld te storten zodat het nummer klopt. Dit is natuurlijk de valkuil waar je niet in moet trappen. Wanneer je niet uit eigen beweging hebt meegedaan, dan kan je ervan uitgaan dat het niet klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation