Wat belegt Carl Icahn?

Niet alleen Warren Buffett, maar ook collega-topbelegger Carl Icahn heeft zijn kaarten op tafel gelegd als het om beleggingen gaat. Hij geeft toe dat farmaceut Allergan favoriet is, maar zegt ook welke bedrijven hij liever even links laat liggen. Maandag moeten grote beleggers bekendmaken welke grote posities hun beleggingsfonds inneemt. Warren Buffett zet in op Apple, maar kort op Walmart. Collegabelegger Carl Icahn zoekt het juist in hele andere hoeken.

De beleggingen van Carl Icahn

Carl Icahn heeft in het tweede kwartaal een groot belang in farmaceut Allergan ingenomen, zo blijkt uit de cijfers die de belegger zelf indiende bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. De belegger kocht 3,4 miljoen aandelen en betaalde hier iets minder dan 800 miljoen dollar voor, zo schrijft beleggingswebsite Barron’s. Hier liet de belegger het overigens niet bij, want hij vergrootte ook zijn belangen in verzekeraar AIG en Xenox, een grote print- en kopieerapparaatmaker.

Sommige beleggers voorzien dat Allergan gaat fuseren met een ander bedrijf en denken daarom dat de waarde van het aandeel Allergan flink gaat stijgen. Of dit voor Icahn ook de reden is geweest om in het bedrijf te investeren, is niet bekend.

Minder PayPal in nieuwe portefeuille

Er waren weinig wijzigingen in de portefeuille van Icahn, maar PayPal was duidelijk minder populair. Zo verlaagde de topbelegger zijn aandeel in deze online betalingsdienst met 10 procent, wat opvallend is na zijn keuze voor PayPal eind 2015. Op dit moment kwam PayPal los van eBay en zag Icahn het als een interessant bedrijf om in te beleggen, maar nu komt de belegger hier duidelijk op terug. Waarom hij minder in PayPal wil investeren, is niet bekend. Enkel de cijfers van zijn portefeuille zijn bekend gemaakt, niet de achterliggende reden van zijn beleggingskeuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation