Warenhuizen Hudson’s Bay meer winst

Het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay Company, ook wel Hudson’s Bay of HBC genoemd, heeft zijn winst het afgelopen jaar flink laten stijgen. Het bedrijf is de uitbater van ketens als Saks Fifth Avenue, maar ook van ketens als Galeria Kaufhof en Galeria Inno. Aan het portfolio van de Canadese organisatie zijn de afgelopen tijd veel winkels toegevoegd en mede hierdoor is de winst flink uitgebouwd. Een andere factor die mee heeft gespeeld bij de hogere winst, zijn de stijgende verkopen van de organisatie.

Meer winst voor Hudson’s Bay: de cijfers

Het bedrijfsresultaat van Hudson’s Bay werd voor eenmalige kosten iets aangepast, maar na het aanpassen van het bedrijfsresultaat van het warenhuisconcern dikte het bedrijfsresultaat nog met 41 procent aan tot 1,2 miljard Canadese dollar. Omgerekend is dit bijna 813 miljoen euro. De organisatie profiteerde het afgelopen jaar voornamelijk van zijn overnames in Europa. Dit komt omdat de marges aan deze zijde van de Atlantische Oceaan hoger liggen, waardoor de organisatie hier standaard meer verdiend. Afgelopen jaar nog werden de Galeria-winkels in Duitsland en België ingeleefd en dit gaf het bedrijf de kans om in deze landen te profiteren van de hoge marges.

De verkopen van warenhuizen die minimaal een jaar open zijn, groeiden met 2,5 procent. Online deed het bedrijf overigens ook goede zaken, want de digitale verkopen plusten met 23 procent. De jaaromzet was ruim 11 miljard euro en onderaan de streep hield Hudson’s Bay over het gebroken boekjaar (eind januari afgelopen) maar liefst 387 miljoen dollar over. Kijken we naar de cijfers van het jaar daarvoor, dan zien we dat dit 154 miljoen dollar meer is.

Hudon’s Bay mogelijk ook naar Nederland

Nu Hudon’s Bay ook in Duitsland en België zit, kijkt het bedrijf ook naar panden in Nederland. Volgens insiders is het bedrijf geïnteresseerd in enkele panden die tot voor kort door V&D werden gebruikt. Sinds het faillissement van V&D zijn er nog geen vorderingen in de onderhandelingen tussen winkeleigenaren en HBC gemeld, maar mogelijk gebeurt dit nog wel op korte termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation