Vrouwen beleggen niet graag, maar doen het wel beter

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen de financiële markten niet vertrouwen, maar wel beter beleggingsresultaten halen dan mannen. The Telegraph noemt de beleggingsmarkt een echte mannenwereld en noemt de aandelenmarkt zelfs de laatste horde waar vrouwen nog niet overheen zijn gesproken in hun strijd voor emancipatie. Dit zegt The Telegraph overigens niet zomaar, maar is gebaseerd op Britse cijfers. Zo blijkt uit Britse cijfers dat 10 procent van de Britse vrouwen een beleggingsrekening heeft, terwijl dit bij mannen 17 procent is. Slechts 7 procent van de vrouwen doet andersoortige investeringen, terwijl dit percentage bij mannen 14 procent is.

Vrouwen: waarom niet actief als belegger?

Om te achterhalen waarom vrouwen niet zo actief zijn in het beleggen van hun geld als mannen, heeft investeringssite Boring Money een onderzoek uitgevoerd. Eén van de respondenten van het onderzoek verklaarde dat beleggen net als gokken is en ze haar geld liever op de bankrekening zet om er geld aan te verdienen. Een andere respondent verklaart dat ze liever niet belegt omdat ze nog weinig vertrouwen heeft in de banken, zo net na de financiële crisis van 2008.

Vrouwen beleggen minder, maar wel beter

Door de houding die veel vrouwen hebben ten opzichte van beleggen, lopen veel dames toch grote inkomsten mis. Zo blijkt uit onderzoek dat vrouwen betere beleggingsresultaten halen dan mannen: Amerikaanse vrouwen die aan een onderzoek van de University of California mee deden, hadden gemiddeld 1 procentpunt betere resultaten dan de mannelijke deelnemers van het onderzoek. Uit een andere analyse uit het jaar 2014, bleek dat vrouwen gemiddeld 0,4 procentpunt beter scoren dan mannen als het om hun beleggingen gaat. Tot slot is uit een onderzoek van 2015 gebleken dat vrouwen gemiddeld 1,3 procent minder verloren aan hun beleggingen dan mannen. Kortom: vrouwen beleggen minder, maar zijn wel succesvollere beleggers dan mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation