Vijf vragen die je aan jouw vermogensbeheerder moet stellen

Ga je jouw vermogen aan een vermogensbeheerder geven, zodat hij of zij jouw vermogen voor je kan beleggen? Dan moet je dit nooit zomaar in goed vertrouwen doen. Wie de beste resultaten wil behalen met het beleggen met een vermogensbeheerder, stelt de vermogensbeheerder eerst enkele belangrijke vragen. Welke vragen dit zijn, lees je in dit artikel.

Vraag 1: wie beheert mijn geld?

Als je jouw geld aan iemand geeft om het vermogen te gebruiken voor beleggingen, is het altijd goed om te weten bij wie het geld eigenlijk terecht komt.

Vraag 2: wat is de strategie bij bepaalde scenario’s?

Er kan van alles gebeuren bij het beleggen van jouw vermogen. Wil je weten wat er gebeurt bij bepaalde scenario’s, dan is het goed om naar de strategie van de vermogensbeheerder te vragen. Vraag niet alleen naar de strategie bij goede scenario’s, maar ook zeker naar de strategie bij rampscenario’s.

Vraag 3: wat noemt deze beheerder ‘veilig’?

Iedereen hanteert weer een andere definitie van ‘veilig’. Jij vindt bepaalde producten misschien heel onveilig, terwijl de vermogensbeheerder deze producten op en top veilig noemt. Het is altijd goed om te achterhalen welke definitie van veilig jouw vermogensbeheerder precies hanteert om onnodige stress en hoofdpijn te voorkomen.

Vraag 4: in welke producten ga ik beleggen?

Je belegt niet zelf, maar het is wel fijn om te weten waar je geld precies naartoe gaat. Ook als je geen verstand hebt van beleggingen!

Vraag 5: kan ik mijn geld snel vrijmaken?

Het is goed om te weten wat er gebeurt als je jouw belegde geld plotseling op wil nemen. Je gaat er niet vanuit dat het nodig is, maar je weet maar nooit of je jouw belegde geld plotseling snel terug wil krijgen. Vraag de vermogensbeheerder of je jouw geld snel vrij kan maken (en hoe snel) en je weet waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation