Vijf algemene tips over het beleggen in aandelen

Als je in aandelen gaat investeren, zijn er wel honderd dingen waar je aan moet denken. Wij hebben de vijf belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet in dit artikel, zodat je niet uren aan leesmateriaal door hoeft te nemen om jouw beleggingen in aandelen succesvol te maken.

Let op het overheidsbeleid

Verandert de overheid haar beleid, dan kunnen bepaalde sectoren hiervan profiteren. Door het overheidsbeleid goed in de gaten te houden, kun je inspelen op veranderingen die voorkomen uit aanpassingen in het overheidsbeleid en hier veel winst mee maken.

Geloof niet in sprookjes

Je moet trends goed in de gaten houden als belegger, maar dit betekent niet dat je zomaar in alle trends moet geloven. Klinkt iets als een sprookje, dan is het te mooi om waar te zijn en kun je de trend in kwestie beter links laten liggen.

De ideale rente is niet te hoog en niet te laat

De ECB maakt rentebeslissingen en deze beslissingen hebben direct invloed op de economie en dus op de beurzen. De ideale rente van de ECB is niet te hoog, maar ook zeker niet te laag. Houd de rentestanden goed in de gaten en je kunt een beetje voorspellen wat er gaat gebeuren op de beurzen.

Let op meer dan alleen de winst

De verhouding tussen de koers van een aandeel en de onderliggende winst is erg belangrijk, maar dit zegt niets over de toekomstige winst van het aandeel. Let dus niet alleen op de winst van een aandeel, maar ook op de groei van een bedrijf. Deze groei kun je checken met de PEG-ratio. Een PEG-ratio van minder dan 1 is goedkoop en een ratio van hoger dan 1 is duur.

Houd je financiële situatie onder controle

Handelen in aandelen kost geld. Om te voorkomen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan, moet je jouw financiële situatie altijd onder controle houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation