Verlenging steun Bankgiroloterij aan De Fundatie

De Bankgiroloterij is een belangrijke ondersteuning voor een flink aantal goede doelen gebleken. Zo zijn er bijvoorbeeld een groot aantal musea afhankelijk van de hulp die de loterij biedt in de vorm van een bijdrage die het jaarlijks doet. Een voorbeeld hiervan is het museum De Fundatie. Dit kreeg al ruim twee miljoen aan steun. Dit blijft ook in de komende jaren het geval, zo liet de Bankgiroloterij weten aan het museum.

Uitbreiding

De loterij is onder andere de reden waarom het museum in de afgelopen jaren een stuk groter en bekender is geworden in Nederland. Dankzij de steun kon bijvoorbeeld de uitbreiding van het museum worden gerealiseerd. Om verder te kunne groeien is het dan ook belangrijk om nu al te weten dat er nog tenminste vijf jaar aan steun in het vooruitzicht is gesteld. Daarmee kunnen bijvoorbeeld belangrijke kunstaankopen worden gedaan. Dit is het verleden ook al gedaan met het geld dat werd aangereikt.

Goede doelen verplicht

Er geldt voor het organiseren van loterijen een verplichting om hier een goed doel aan te hangen. Dit geldt niet alleen voor grote loterijen, maar bijvoorbeeld ook voor loterijen die je zelf organiseert op je sportclub. Het begrip goed doel moet je hierbij wel ruim zien. Dit betekent namelijk niet dat ook jouw loterij een museum moet steunen. Dit kan bijvoorbeeld ook jouw sportvereniging zijn of het plaatselijke buurthuis. Daarom zijn het juist dit soort organisaties die vaak dergelijk acties ondernemen.

Andere doelen

Museum De Fundatie is niet het enige goede doel van de Bankgiroloterij. Sterker nog, er is een flink aantal uiteenlopende doelen dat door deze loterij wordt ondersteund. Een groot deel van deze doelen heeft in de afgelopen tijd te horen gekregen dat de steun de komende jaren ook zal blijven bestaan. Ook voor hen geldt dat zij met het geld dat zij aangereikt krijgen belangrijke aankopen kunnen doen en het toegankelijker kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation