Verdrietig verhaal: man is maar heel kort miljonair door loterij

Als je miljonair wordt door de loterij, ga je er vanuit dat je lang van jouw gewonnen geldprijs kunt genieten. Dat het ook heel anders kan gaan, bewijst het verdrietige verhaal van Carl Elwood uit Indiana. Wat zijn verhaal precies is, lees je op deze pagina.

Carl Elwood en hoe het tij snel kan keren

Carl Elwood was een 73-jarige man uit Indiana in de Verenigde Staten. Op 22 januari 2004 checkte hij zijn loten en kwam hij erachter dat hij een grote geldprijs had gewonnen met de loterij. Om zijn geldprijs te innen, moest hij naar de winkel waar hij het winnende lot had gekocht. In alle blijdschap liep hij meteen naar buiten met het winnende lot, maar lette hij hoogstwaarschijnlijk niet goed op. Hij was namelijk op weg om zijn geld te innen in de winkel waar hij het winnende lot gekocht had, toen hij overreden werd door een vrachtwagen. De arme man overleefde dit ongeluk niet en ging dood voor hij zijn grote geldprijs kon innen. Wat het hele verhaal nog erger maakt, is dat de winkel in kwestie slechts een blok van zijn flat verwijderd was. Hij hoefde dus niet ver te lopen, maar de kleine reis naar de winkel werd hem wel fataal.

Wijze les: laat je niet verblinden door blijdschap

Carl Elwood heeft nooit kunnen genieten van zijn grote geldprijs, maar we kunnen wel een wijze les uit zijn verdrietige verhaal halen. Blijf altijd goed opletten als je een grote geldprijs hebt gewonnen, ook als je deze prijs zo snel mogelijk wil innen. Race dus niet zonder op te letten naar het hoofdkantoor van de loterij waar je moet zijn of naar de winkel waar je jouw lot hebt gehaald, want haastige spoed is zelden goed. Blijf opletten en laat je niet verblinden door blijdschap, want dit kan je zomaar fataal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation