Veilig beleggen: welke beleggingen zijn het beste?

Met beleggen kun je veel geld verdienen, maar je kunt ook geld verliezen door de verkeerde keuzes te maken bij het beleggen van geld. Wil jij zeker weten dat je de juiste keuze maakt bij het beleggen? Lees dan in dit artikel welke beleggingen als het meest veilig worden beschouwd en steek je geld in deze beleggingsproducten om zo veel mogelijk winst te maken.

Beleggen in staatsobligaties

Een staatsobligatie kan het beste uitgelegd worden als een lening die je aan een staat uitkeert. Dit kan de Nederlandse staat zijn, maar het kan ook gaan om een lening aan een ander land, zoals Duitsland, de Verenigde Staten of Nigeria. Bij het afsluiten van de lening spreek je af wanneer je het geld terugkrijgt, maar ook hoeveel rente je op de lening krijgt. Het enige risico van een staatsobligatie, is dat je het geleende geld niet terug kunt krijgen omdat het land in kwestie failliet is. Omdat dit zelden gebeurt, is het risico van een staatsobligatie vrij klein. En leen je jouw geld uit aan een betrouwbaar land dat goede financiële cijfers heeft, dan hoef je je al helemaal geen zorgen te maken dat je jouw geld niet terugkrijgt.

Beleggen in vastgoed

Naast het beleggen in obligaties, is ook het beleggen in vastgoed vrij veilig. Je kunt geld in vastgoed steken om een pand op te knappen en vervolgens opnieuw in de verkoop te brengen, maar het is nog slimmer om een pand te kopen, dit pand (eventueel) op te knappen en vervolgens te verhuren. Het enige risico dat je op deze manier loopt, is dat het pand leeg komt te staan. In dit geval loop je geld mis, maar moet je wel hypotheek betalen. Echter, omdat je zelf ook in het pand kunt gaan wonen als het niet verhuurd wordt, is dit risico zeker verwaarloosbaar. Sommige mensen noemen beschadiging door brand ook een risico van een belegging in vastgoed, maar omdat je je tegen brand en andere schade kunt verzekeren wordt dit niet als officieel risico gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation