Veel overnames, maar weinig actie op de Amerikaanse beurzen

Er werden enkele grote overnames verwerkt op de Amerikaanse beurzen, maar dit zorgde maar voor weinig actie. Veel beleggers hadden grote bewegingen op de beurzen verwacht door de grote overnames in de VS, maar hier kwam niet veel van terecht. Er veranderde wel wat op de Amerikaanse beurs, maar er was zeker geen sprake van grote reuring door de overnames.

Overnames verwerkt, weinig beweging op de beurs

Onder andere de overname van Level 3 Communications door CenturyLink (ter waarde van 34 miljoen dollar) werd enkele dagen geleden doorgevoerd op de Amerikaanse beurzen. Normaliter zorgen dit soort grote overnames wel voor flinke veranderingen op de beurzen, maar dit keer gebeurde er vrij weinig. De Dow-Jonesindex stond kort na het openen nog onveranderd op 18.160 punten en de brede S&P 500 index won slechts 0,1 procent op 2129 punten. De beurs die nog het meest steeg door de grote overnames, was technologiebeurs Nasdaq. Deze beurs steeg 0,3 procent.

Veranderingen overnames herstellen zich snel

Vaak verandert er wel het een en ander als er een overname wordt doorgevoerd op de beurs, maar herstellen deze veranderingen zich snel. Zo ging CenturyLink de eerste handelsminuten 8 procent onderuit, maar werd deze daling snel hersteld. Level 3 Communications ging 5 procent in de plus, maar dit werd ook weer snel iets minder. Je weet van tevoren natuurlijk nooit hoe lang een beurs gaat reageren op een overname, aangezien dit iedere keer anders is. Sommige bedrijven blijven langer in de min of juist in de plus door een overname, terwijl dit ook binnen enkele minuten voorbij kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation