VDL-Nedcar met nieuwe MINI’s op volle toeren

Eind oktober was het feest bij de VDL-Groep uit Eindhoven. Samen met het Duitse BMW kon zij bekend maken dat de assemblagefabriek in het Limburgse Born diverse nieuwe MINI-types gaat produceren.

Enorme groei van aantal werknemers

Het gaat uitstekend met Nedcar in het Limburgse Born. Sinds 2012 heet het bedrijf officieel VDL-Nedcar en is er een sterk opgaande lijn te bespeuren. In dat jaar deed de VDL-Groep haar reddende investering in het Limburgse bedrijf. Van 1.500 werknemers is de vestiging inmiddels gegroeid naar een bedrijf dat binnenkort aan 4.000 mensen werk geeft. De nieuwe modellen die er zullen worden geproduceerd zijn de MINI 3-deurs, de MINI Cabrio en de nieuwe terreinwagen de MINI Countryman.

Ook aantrekkelijk voor toeleveranciers

Born is wereldwijd de enige locatie waar de MINI Countryman zal worden gebouwd. In de nabije toekomst staat er ook een hybride uitvoering op het programma. Dit zal dan de eerste hybride auto zijn die in Born wordt geproduceerd. Niet alleen Nedcar zelf zal profiteren van de bouw van deze nieuwe modellen. Ook toeleverende bedrijven profiteren ervan. De verwachting is dat er meer grote bedrijven in de nabijheid van Nedcar zullen worden gevestigd. De provincie Limburg is de mogelijkheden hiervoor al aan het uitwerken.

Op naar de 400.000 auto’s?

Ook een aansluiting op het spoorwegnet wordt voorbereid door de provincie. Hiermee kunnen geassembleerde auto’s een stuk sneller worden getransporteerd. Daarnaast wordt ook gedacht aan een vergroting van de capaciteit van de autofabriek zelf. Deze heeft nu een maximum capaciteit van 200.000 auto’s. Mogelijk wordt er een nieuwe fabriekshal naast de bestaande gebouwd, waarmee de capaciteit kan worden opgekrikt tot 400.000 auto’s. Nedcar blijft als producent merkonafhankelijk. Het bedrijf zegt al in gesprek te zijn met andere automerken om ook voor hen auto’s te gaan produceren. Nedcar in Born wordt op deze manier een grote speler in de markt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation