Van 0-100 in 4 seconden voor minder dan 15.000 euro

Wil je met een auto voor de prijs van een gemiddelde Corsa een Porsche aftroeven bij het stoplicht? Ga dan eens praten met Svein Erling Lode, een man die onder de merknaam SeaLion deze droom probeert te verwezenlijken. Probeert, want helaas is er tot nu toe slechts een schaalmodel van de auto gebouwd.

Goed over nagedacht

De man achter SeaLion heeft goed nagedacht over zijn concept. De op de Morgan Supersport 3-wheeler geïnspireerde driewielige auto is in zijn hoofd al helemaal af. Het recept: men neme de motor van een motorfiets, de voorruit van een Lotus Elise, De wielen van een Vauxhall VX220 (in ons land beter bekend als de Opel Speedster) en een stalen buizenframe.

 Zak aardappelen

Volgens het brein achter deze creatie zou de uiteindelijke auto 370 kilogram wegen. Met een motor van meer dan 100 pk zou je komen op een pk/gewichtsverhouding van ongeveer een zak aardappelen per pk. De SeaLion krijgt zijn vermogen op het asfalt via een uniek all wheel drive-systeem. Dit betekent dat de SeaLion de eerste auto zou zijn met three wheel drive. De buitenmaten verschillen nauwelijks met die van een Renault Twingo, met uitzondering van de hoogte. Die is 114 centimeter.

Voorlopig een droom

Toegegeven, het is tot nu toe slechts een luchtkasteel. Maar het zou een leuke aanwinst zijn op de weg, hoewel het design niet dezelfde lichamelijke reacties oproept als een Gallardo of een iets minder prijzige Brera. Hopelijk zet Svein de schouders eronder en heeft de wereld er straks een leuk speeltje bij.

 Misleidende titel

Tot slot moet eerlijk gezegd worden dat de titel enigszins misleidend is. De prijs van 14.500 euro, die overigens een schatting is, geldt voor onze oosterburen. Reken daar dus nog de nodige fooi voor de overheid bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation