Update over de Jaguar XF R met nieuwe foto’s

Er is meer bekend over de atletische broer uit de XF-reeks, de meest omstreden serie van Jag in tijden. Het moet gezegd worden: de XF R wordt een serieus snelle auto.

Voorlopige speculaties

Al eerder werd hier een foto getoond met wat voorlopige speculaties voor de XF R. Nu zijn er meer foto’s van de snelste XF, met wat extra gegevens. Dit is de XF R zoals hij begin 2009 op de markt zal komen, als we de nieuwe geruchten mogen geloven. En er is alle reden om aan te nemen dat de verhalen een flinke kern van waarheid bevatten.

Extra peper

Zoals eerder werd vermeld, krijgt de XF R een 4,2 liter V8 en geen 5,0 liter. Het is dezelfde supercharged motor die in de gewone XF hangt, maar dan met wat extra peper. Dit geeft de XF R een vermogen dat in de buurt van de 500 pk komt te liggen. Voor sommigen zal het jammer zijn dat Jag niet voor een atmosferische krachtbron is gegaan. Aan de andere kant: de meeste dikke Jaguars van de afgelopen jaren beschikten over een supercharger voor dat beetje extra pit. Echte puristen waren dit dus al langer gewend van het Engelse merk met de roofkat op de motorkap.

Krachtigere XF

De vier uitlaten, dikke 20 inch velgen met enorme remmen en zwart gespoten grille samen met het verlaagde onderstel verraden dat we hier te maken hebben met een krachtigere XF dan de standaard vierpunttweetjes. Het geheel oogt ook een stuk gespierder dan bij de meer alledaagse broertjes. Het geeft de roofkat een interessanter voorkomen en dat maakt hem mooi af. Bovendien vertelde de fotograaf van de spyshots dat er een veel dikker geluid uit de pijpjes kwam dan hij gewend was van de normale XF’s. Dieper, rauwer en sportiever. Het geluid is dus vet. Nu het design nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation