Uitstekende cijfers voor LinkedIn

Het zakelijke sociale netwerk LinkedIn presenteerde opvallend goede kwartaalcijfers. Dit is ook voor Microsoft goed nieuws, omdat dit concern vorige maand LinkedIn overnam voor een bedrag per aandeel van 196 dollar.

Meer omzet en meer leden

Vorige week donderdag presenteerde LinkedIn nabeurs haar cijfers. De zakelijke netwerksite zette een totale omzet in de boeken die 31 procent hoger lag dan over dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden niet zulke goede cijfers verwacht. In dollars kwam de omzet uit op 932,7 miljoen. Het aantal mensen dat lid is van het sociale netwerk steeg aanzienlijk. LinkedIn dijde uit met maar liefst 18 procent tot 450 miljoen leden. Per maand bezoeken 105 miljoen keer mensen de site. Toch bleek er wel een fors verlies te zijn geleden. Dit beliep 119,3 miljoen dollar, terwijl over dezelfde periode vorig jaar een verlies werd geleden van slechts 67,7 miljoen dollar. Het grote verschil kan voor een belangrijk deel fiscaal worden verklaard. Zo moest dit kwartaal een hoge een fiscale voorziening worden genomen, terwijl vorig jaar in hetzelfde kwartaal een fiscale meevaller het verlies verkleinde.

Verdere groei verwacht

LinkedIn verwacht dat de groei nog sneller zal verlopen als het bedrijf eenmaal is binnengehaald door Microsoft. LinkedIn blijft binnen het nieuwe verband een onafhankelijke organisatie die onder haar eigen naam blijft opereren. Microsoft heeft geluk met de verbeterde cijfers van LinkedIn, omdat de overnameprijs van 26,2 miljard dollar al vaststaat. In het derde kwartaal zal de overname vermoedelijk worden afgerond. De beursnotering van LinkedIn zal dan verdwijnen.

Nieuwe ontwikkelingen bij LinkedIn

Natuurlijk vindt er binnen LinkedIn ook een stuk innovatie plaats. Zo zullen in de toekomst video’s waarschijnlijk een belangrijker plaats gaan innemen op het netwerk. Er is hiertoe door LinkedIn al een app gelanceerd voor op de iPhone. Er wordt proefgedraaid met 500 testpersonen die video’s op hun account kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation