Twee tips voor slim beleggen in obligaties

Het beleggen in obligaties betreft het aanbieden van een deel van jouw vermogen aan een bedrijf die het geld vervolgens kan gebruiken in de bedrijfsvoering. In feite bied je dus een deel van jouw vermogen aan als lening, waarbij je geld verdient op de rente van de obligatie of lening. Ben jij geïnteresseerd in het aanbieden van obligaties om op deze manier geld te verdienen met beleggen? Lees dan in dit artikel welke twee zaken je in ieder geval in de gaten moet houden bij het beleggen in obligaties en je weet zeker dat je goed van start gaat.

Denk goed na wie je een obligatie aanbiedt

Er zijn vele bedrijven die interesse hebben in het lenen van geld in de vorm van obligaties. Echter, niet alle bedrijven die interesse hebben in het ontvangen van geld in de vorm van een obligatie zijn even betrouwbaar. Zo zijn er in het aanbod met geïnteresseerde bedrijven ook altijd wel een paar rotte appels, ofwel bedrijven die al veel schulden hebben gemaakt en het geld van de obligatie zien als een unieke manier om hun schulden af te betalen en verder te gaan met hun bedrijf. Hoewel je deze bedrijven natuurlijk ook een tweede kans gunt, is het absoluut niet prettig als dit soort bedrijven met jouw geld aan de slag gaan. De kans dat het bedrijf inderdaad weer succesvol wordt en de obligatie kan terugbetalen, is namelijk erg klein. Geef daarom alleen obligaties aan bedrijven die betrouwbaar zijn, er financieel goed voor staan en bovendien het idee geven dat ze de lening terug kunnen betalen.

Spreid je risico’s

Een andere tip die we je mee willen geven op het gebied van beleggen in obligaties, is het feit dat het verstandig is om de risico’s van obligaties te spreiden. Beleg dus niet al je geld in één obligatie of in één type obligatie, maar probeer in meerdere obligaties te investeren om het risico van jouw investering wat kleiner te maken. Gaat er namelijk iets fout met een obligatie, dan is het beter als je maar één keer op de blaren hoeft te zitten.

One Reply to “Twee tips voor slim beleggen in obligaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation