Toptennisster Venus Williams steekt geld in beleggingsplatform voor vrouwen

Ellevest is een beleggingsplatform dat zich speciaal op vrouwen richt. Het gloednieuwe platform kent enkele grote investeerders, waaronder toptennisster Venus Williams. Zij en andere investeerders hebben geld gestoken in het platform om beleggen voor vrouwen wat toegankelijker te maken, maar ook om vrouwen financieel onafhankelijk te maken. Dit is dan ook de achterliggende gedachte van Ellevest: het bewuster en onafhankelijker maken van de vrouw als het op geld aankomt.

9 miljoen dollar in tweede investeringsronde

Eerder werd er al een eerste investeringsronde gehouden voor Ellevest. Toen werd er al veel geld opgehaald, maar in de tweede investeringsronde was er nog altijd animo onder andere investeerders. Zo investeerde Venus Williams onder andere in Ellevest in de tweede investeringsronde, waarna er volgens zakenblad Fortune meer dan 9 miljoen dollar werd opgehaald voor Ellevest. Voldoende geld om het platform op te zetten en groot te maken, wat naar verwachting dan ook snel zal gebeuren.

Venus Williams maakt statement met investeerder

Het is opvallend dat Venus Williams geld heeft gestoken in het beleggingsplatform Ellevest en vooral omdat ze niet bekend staat als grote en actieve belegger. Toch besloot ze in de tweede investeringsronde van het platform geld te investeren, namelijk om een statement te maken. Venus zet zich al jaren in voor de gelijke beloning van vrouwelijke tennissters, bijvoorbeeld om het prijzengeld op Wimbledon voor mannen en voor vrouwen gelijk te krijgen. In 2007 lukte dit haar, maar niet zonder hier veel tijd en energie in te steken.

Tegen Fortune laat Venus weten dat deze investering in Ellevest haar manier is om te laten zien dat ze in de start-up voor vrouwen gelooft, zoals ze ook in andere zaken voor vrouwen gelooft. In feite investeert ze dus voornamelijk in het platform omdat het om een platform voor vrouwen gaat, dat dames financieel onafhankelijk en bewust moet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation