Tip: koffie, suiker en soja gaan mogelijk dalen in prijs

Volgens grondstoffenexpert Nitesh Shab is het verstandig om in te zetten op een dalende prijs van suiker, koffie en soja. De prijzen van deze grondstoffen zijn respectievelijk met 35, 19 en 25 procent gestegen dit jaar, maar aan deze stijging lijkt volgens de grondstoffenstrateeg bij vermogensbeheerder EFT Securities een einde te komen. Meer over de daling in de prijzen van koffie, suiker en soja, lees je in dit artikel.

Mogelijk dalende prijzen voor koffie, suiker en soja: achtergrondinformatie

Suiker, koffie en soja hebben volgens de grondstoffenexpert uitstekende rendementen laten zien dit jaar. De meeste winst is toe te schrijven aan wisselkoersschommelingen en dan voornamelijk de schommelingen van de Braziliaanse real. Als deze munt stabiel blijft, zullen suiker, koffie en soja volgens de strateeg weer op hun eigen fundamentals zoals vraag en aanbod worden verhandeld. Is dit inderdaad het geval, dan zal dit tot prijsdalingen leiden.

Het is moeilijk te voorspellen wat de Braziliaanse munt gaat doen, maar Shab gelooft dat het goede nieuws over de relatieve politieke stabiliteit in Brazilië al grotendeels is ingeprijsd.

Als de munt stabiel blijft, verwacht Shah dat de voorziene recordproductie van Arabica koffiebonen en sojabonen en een afnemend tekort aan suiker de prijsrally in de grondstoffen onder druk zal zetten.

Stabiele Braziliaanse munt? Speculeer op prijsdaling grondstoffen

Blijft de Braziliaanse munt inderdaad stabiel, dan is het verstandig om op een prijsdaling voor koffie, suiker en/of soja te speculeren. Stijgt de munt in waarde, dan kun je beter even wachten met het speculeren op een prijsdaling tot het weer wat minder gaat met de waarde van de munt. Overigens verwacht de grondstoffenexpert niet dat de munt gaat stijgen, wat beleggers over het algemeen groen ligt geeft om op een prijsdaling te speculeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation