Tesla boekt winst voor de eerste keer in twee jaar tijd

In het derde kwartaal van dit jaar heeft Tesla voor het eerst in twee jaar tijd zwarte cijfers op kunnen schrijven. Het bedrijf maakte al twee jaar lang verlies en voelde steeds meer druk om een keer winst te maken, maar dit is nu dan eindelijk gelukt. De maker van elektrische auto’s doorbreekt hiermee een lange reeks van acht kwartaalverliezen op een rij.

Tesla maakt winst: de cijfers

De winst van Tesla was in het derde kwartaal van dit jaar 22 miljoen dollar (20 miljoen euro), zo meldt het bedrijf zelf in de kwartaalcijfers die openbaar gemaakt zijn. Een jaar geleden maakte Tesla in het derde kwartaal nog een verlies van bijna 230 miljoen dollar. De winst van 22 miljoen dollar is misschien niet zo hoog, maar het is zeker een vooruitgang als we naar het verlies van vorig jaar kijken. De omzet van het bedrijf kwam meer dan twee keer zo hoog uit als het jaar daarvoor, namelijk op een bedrag van bijna 2,3 miljard dollar.

Winst door hogere verkoop elektrische auto’s

Dat Tesla eindelijk winst heeft weten te maken, komt andere door de hogere verkoop van elektrische auto’s door het bedrijf. Het bedrijf leverde 24.500 wagens af in het derde kwartaal en dit is ongeveer 70 procent meer dan in het tweede kwartaal van dit jaar.

Tesla zet de laatste tijd alles op alles om de vraag naar twee automodellen van het bedrijf te doen aantrekken. Het gaat om Model S en Model X, die het bedrijf gebruikt om indruk te maken op investeerders. Daarnaast wil Tesla in de tweede helft van volgend jaar een kleinere en minder dure auto op de markt brengen, Model 3 genaamd. Voor het zo ver is, moet het bedrijf eerst nog wat meer kapitaal ophalen. Door Model 3 op de markt te brengen, wil het bedrijf de wagens van Tesla wat toegankelijker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation