Telecomprovider Lebara groeit gestaag

Mobiele telefoonaanbieder Lebara heeft belangrijke uitbreidingsplannen voor de nabije toekomst. Lebara is inmiddels in acht landen actief. Het bedrijf is een virtuele aanbieder want het beschikt niet over een eigen fysiek netwerk. In plaats hiervan huurt het bedrijf ruimte in op de mobiele netwerken van andere bekende providers.

Doelgroep van 1 miljard mensen

In tegenstelling tot de andere mobiele providers benadert Lebara haar doelgroep op basis van afkomst. De telecomprovider richt zich nadrukkelijk op migranten, waarvan er wereldwijd naar schatting zo’n 250 miljoen zijn. Die willen graag verbonden worden met gemiddeld 3 mensen in hun land van herkomst, zodat het bij de te bedienen doelgroep om circa 1 miljard mensen gaat. Lebara werd in Londen opgericht door drie migranten, maar staat als Nederlandse vennootschap geregistreerd.

Diensten voornamelijk prepaid

Door de eigen achtergrond van de oprichters beschikt het bedrijf over veel kennis omtrent de speciale behoeftes van haar doelgroep. Meestal worden diensten prepaid afgenomen. Het klantenbestand bestaat inmiddels uit 5,3 miljoen personen, terwijl 20 procent van de omzet uit Nederland wordt gehaald. Sinds een half jaar biedt Lebara in Nederland ook 4G diensten aan. De dienst kan worden afgenomen in prepaid bundels die een maand geldig zijn. Met deze 4G bundels kunnen klanten gebruik maken van het hoogwaardige netwerk van telecomprovider KPN.

Beursgang in het verschiet?

De omzet van Lebara lag in 2015 op 652,6 miljoen euro. Daarmee steeg die omzet met 1 procent ten opzichte van 2014. Sinds medio 2015 biedt het bedrijf ook streaming aan van tv-zenders uit de thuislanden van migranten. Net als de telecomdiensten kan ook deze streamingdienst prepaid worden afgenomen. Ook het aanbieden van reizen en financiële dienstverlening staan voor de nabije toekomst op de agenda. Met al deze plannen en de bedoeling om de activiteiten wereldomspannend te gaan aanbieden, neemt de behoefte aan financiering verder toe. Bij Lebara wordt daarom serieus nagedacht over een beursgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation