Succesvol worden? Volg de strategie van een pro

De beste manier om successen te behalen bij het beleggen, is door naar de keuzes, acties en strategie van een professional te kijken en deze strategie (voor een deel) te kopiëren. Er zijn vele experts ter wereld die al duizenden euro’s hebben gewonnen door de juiste keuzes te maken bij het beleggen en die je kunt kopiëren om jouw strategie succesvol te maken. Eén van de experts die succesvol is met zijn investeringen en zijn strategie graag met het publiek deelt om (beginnende) beleggers te inspireren, is Warren Buffett. Warren Buffett is één van de meest succesvolle lange termijn beleggers in de wereld en hij is ook nog eens erg open of zijn strategie. Wil je net zo veel succes als Warren Buffett? Lees dan in dit artikel hoe de strategie van deze belegger eruit ziet.

Slim beleggen? Vink de checklist af

De manier waarop Warren Buffett in het verleden al veel winst heeft gemaakt met het investeren in aandelen en nog steeds veel winst maakt, is door een checklist af te lopen bij iedere investering. Voldoet een specifiek aandeel dat hij wil kopen niet aan de punten in de checklist, dan wordt het aandeel niet gekocht. Voldoet het aandeel wel aan de punten in de checklist, dan is Warren Buffett ervan overtuigd dat dit aandeel hem winst gaat opleveren. En als je kijkt naar zijn grote vermogen door het investeren in aandelen, zou je wel eens kunnen zeggen dat hij inderdaad gelijk heeft.

De checklist van Warren Buffett

De checklist die Warren Buffett bij iedere investering raadpleegt om de investering te toetsen, is de volgende:

  1. Beleg alleen in ondergewaardeerde ondernemingen die over een langere periode jaarlijks meer dan 12 procent rendement maken op het eigen vermogen.
  2. Kies alleen bedrijven die het potentieel hebben om te blijven groeien.
  3. Kies alleen bedrijven die een klein deel van de nettowinst aanwenden voor dividenduitkeringen.
  4. Kies bedrijven die hun nettowinst herinvesteren in het eigen bedrijf om nog meer eigen vermogen te behalen.
  5. Kies bedrijven die niet te veel gefinancierd zij met vreemd vermogen.
  6. Begrijp de business van het bedrijf waar je in investeert.
  7. Het beursfonds achter het betreffende bedrijf moet tegen een lage beurskoers te koop zijn.
  8. Kies bedrijven met een meer dan gemiddelde jaarlijkse stijging van het eigen vermogen, want dit vertaalt zich later in een hogere aandelenkoers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation