Studeren op latere leeftijd? Lees deze studietips!

Als je op latere leeftijd nog start met studeren, kan dit een extra uitdaging vormen. Zeker als je al een baan hebt en naast deze baan nog een studie wil volgen, kan het lastig zijn om de motivatie en tijd te vinden om de studie af te ronden. Ga jij ook nog op latere leeftijd studeren en kun je wel enkele studietips gebruiken om jouw studie goed af te ronden? Lees dan in dit artikel welke studietips voor volwassenen je kunt raadplegen om jouw studie snel, gemakkelijk en op een prettige manier af te ronden.

Tip 1: maak tijd en stel prioriteiten

Het volgen van een studie kost tijd. Wil je een studie afronden, dan zal je tijd moeten maken om aan je studie te zitten. Als je weinig tijd hebt, betekent dit dat je prioriteiten moet stellen door bepaalde activiteiten te schrappen uit de planning. Heb je bijvoorbeeld iedere donderdagavond een etentje met de buren, dan is het misschien beter om dit etentje te schrappen of om de week door te laten gaan. Sport je vier keer in de week, dan kun je dit beter terugschroeven naar drie of twee keer.

Tip 2: maak een planning

Zeker als je het druk hebt, is het belangrijk om een planning te maken. Spreek met jezelf af wanneer je aan je studie gaat werken en houd je ook aan deze planning om ervoor te zorgen dat je jouw studie kunt afronden. Een goede tip bij het maken van een planning, is dat je een vaste avond in de week aan jouw studie gaat zitten. Door deze avond altijd vrij te maken, voorkom je dat je geen tijd hebt voor je studie.

Tip 3: maak duidelijke afspraken met je eventuele partner

Als je een partner hebt, is het belangrijk om afspraken met hem of haar te maken over de studie die je gaat volgen. Spreek bijvoorbeeld af dat je iedere dinsdagavond aan je studie gaat zitten, maar iedere woensdagavond iets leuks samen doet. Op deze manier heb je genoeg tijd om aan je studie te besteden, maar blijf je jouw partner wel voldoende aandacht geven.

Lees meer studietips.

One Reply to “Studeren op latere leeftijd? Lees deze studietips!”

  1. Bedankt voor de goede tips! Het is inderdaad lastiger om op latere leeftijd nog met een studie te starten maar zeker haalbaar wanneer je bovenstaande punten volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation