Stoppen met je studie? Volg dit stappenplan

Heb je besloten dat je wil stoppen met je studie? Dan moet je je uitschrijven om op de juiste manier te stoppen met de opleiding die je op dit moment volgt. Het uitschrijven van je opleiding lijkt misschien eenvoudig, maar dit is toch iets complexer dan je misschien denkt. Ben jij van plan om te stoppen met studeren en wil je zeker weten dat je je op de juiste manier uitschrijft? Lees dan in dit artikel welke vier stappen je moet volgen om te stoppen met je studie en je weet zeker dat je je op de juiste manier uitschrijft.

Stap 1: schrijf je uit via Studielink

Als je je wil uitschrijven voor een bachelor- of masteropleiding, moet je dit via Studielink doen. Je meldt je aan met je DigiD en gaat naar ‘Mijn opleidingen’ in het menu van Studielink. Klik op de opleiding waar je je voor wil uitschrijven en kies voor de optie ‘Verzoek tot uitschrijving’. Volg de stappen om dit verzoek in te dienen en meld je pas af als je alle stappen van het uitschrijfproces van Studielink doorlopen hebt.

Stap 2: stuur je collegekaart terug naar je opleiding

Ben je inderdaad uitgeschreven bij Studielink, dan krijg je hier een bevestiging van die van jouw onderwijsinstelling afkomstig is. Heb je de bevestiging ontvangen, dan stuur je jouw collegekaart terug naar de onderwijsinstelling waar je student bent geweest. Zoek het juiste adres online op en je weet zeker dat jouw collegekaart goed aankomt.

Stap 3: zet de studiefinanciering stop

Ontvang je nog studiefinanciering? Dan is het belangrijk om de studiefinanciering stop te zetten als je stopt met studeren. Om jouw studiefinanciering stop te zetten, ga je naar de website van DUO en volg je de stappen die hier worden gecommuniceerd.

Stap 4: zet je studentenreisproduct stop

Heb je nog een gratis studenten-ov? Dan is het belangrijk om dit studentenreisproduct stop te zetten. Om jouw studentenreisproduct stop te zetten, ga je wederom naar de website van DUO. Hier volg je de stappen die gecommuniceerd worden voor het stopzetten van het studenten-ov, zodat jouw ov-jaarkaart op de juiste manier wordt opgezegd.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation