Stage lopen in het buitenland: de voordelen

Als je stage moet lopen voor jouw studie om werkervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen als professional, kun je natuurlijk een leuk stagebedrijf in Nederland zoeken om hier een aantal maanden mee te lopen. Echter, als je jezelf echt wil uitdagen en echt toe bent aan een extra leerzame en spannende stageperiode, kun je ook kiezen voor een stageplaats in het buitenland. Dit kan een land zijn als België, Frankrijk, Duitsland of Italië, maar bijvoorbeeld ook een land als Amerika of zelfs Australië. Moet jij binnenkort stage gaan lopen en twijfel je of een stage in het buitenland iets voor jou is? Lees dan in dit artikel wat de pluspunten van een stage in het buitenland zijn en bepaal of een stage in een ander land iets voor jou is, of niet.

Een stage in het buitenland biedt extra uitdaging

Zeker als je al een keer stage hebt gelopen in Nederland, is de uitdaging van een nieuwe stage niet zo groot meer. Veel mensen vinden dit prima, maar er zijn zeker ook mensen die de uitdaging van een stage in Nederland een beetje missen. Ben jij ook wel toe aan een beetje extra uitdaging, dan is een stage in het buitenland zeker een aanrader. Een stage in het buitenland is extra uitdagend vanwege de nieuwe omgeving waar je gaat wonen en werken, de vele nieuwe mensen die je leert kennen en natuurlijk de nieuwe taal die je moet leren en de nieuwe gebruiken waar je mee te maken krijgt.

Een stage in het buitenland staat goed op je cv

Over het algemeen zijn werkgevers erg positief over mensen die stage hebben gelopen in het buitenland. Heb je stage gelopen in het buitenland, dan ben je over het algemeen namelijk niet vies van een beetje uitdaging, flexibel en bereid om in een geheel nieuwe omgeving aan de slag te gaan. Kortom: je beschikt over diverse positieve karaktereigenschappen, waar werkgevers zeker naar op zoek zijn. Overigens is het stage lopen in het buitenland in sommige branches nog belangrijker, bijvoorbeeld zoals in de toerismesector.

Een stage in het buitenland zorgt voor ontwikkeling

Stage lopen zorgt altijd voor persoonlijke ontwikkeling, maar bij een stage in het buitenland maak je mogelijk nog meer persoonlijke ontwikkeling mee dan bij een stage in eigen land. Zo leer je jezelf kennen, kom je erachter wat je sterke en zwakke punten zijn en leer je hoe te handelen in moeilijke situaties. Voornamelijk je sociale en culturele vaardigheden worden tijdens een stage in het buitenland nog extra aangescherpt, maar over het algemeen biedt een stage in het buitenland je hele brede persoonlijke ontwikkeling waar je gedurende je hele leven nog plezier van kan hebben.

Een stage in het buitenland is gewoon erg leuk

Tot slot is een stage in het buitenland gewoon erg leuk om te doen. Je komt in een nieuwe en frisse omgeving, maakt dingen mee die je in Nederland misschien nooit mee zou maken en leert mensen kennen die je anders nooit zou ontmoeten. Een unieke ervaring dus, die veel mensen die al een stage hebben gehad in het buitenland nooit hadden willen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation