Sprinters en turbo’s: hetzelfde beleggingsproduct?

Wil je een deel van je vermogen investeren om je vermogen te laten groeien, dan kom je al snel in aanraking met vele verschillende soorten beleggingsproducten. Ben je nieuw in de beleggingswereld en heb je niet voldoende kennis van de verschillende beleggingsproducten, dan is het logisch dat je een beetje verdwaald raakt in de vele verschillende begrippen in de beleggingswereld. Ben je bijvoorbeeld in aanraking gekomen met de termen sprinters en turbo’s en vind je de definitie van deze begrippen wel erg op elkaar lijken? Dan ligt dit in ieder geval niet aan jou, want de termen betekenen precies hetzelfde.

Sprinters en turbo’s: dezelfde beleggingen

Sprinters en turbo’s hebben ieder een eigen naam, maar de beleggingsproducten zijn eigenlijk precies hetzelfde. Investeer je in een sprinter, dan speculeer je op de stijging of daling van de onderliggende waarde van een specifiek beleggingsproduct. Investeer je in een turbo, dan doe je precies hetzelfde. De producten hebben dus wel een andere naam, maar het gaat om precies dezelfde beleggingsproducten.

De reden dat sprinters en turbo’s een andere naam hebben gekregen, heeft simpelweg te maken met de naamgeving door banken. Eerst kwamen de turbo’s op de markt en toen bleek dat banken hier veel succes mee haalden, wilden andere banken dit ook. Zij brachten dezelfde producten op de markt, maar gaven deze beleggingsproducten de naam ‘sprinters’. Het waren dus precies dezelfde producten, maar dan met een andere naam.

Speeders: ook in hetzelfde rijtje van beleggingsproducten

Dit is nog niet alles, want er is nog een product dat precies hetzelfde doet als de sprinters en turbo’s en toch een andere naam heeft gekregen. Het gaat hier om speeders, waarbij je ook speculeert op de stijging of daling van de onderliggende waarde van een specifiek product. Of je nu in sprinters, turbo’s of speeders investeert: het gaat allemaal om dezelfde producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation