Sportschoolketen Basic-Fit gaat naar de beurs

Nederlandse sportschoolketen Basic-Fit heeft bekend gemaakt de beurs in Amsterdam te gaan betreden. Er werd geen datum bekend gemaakt voor de beursgang van de organisatie, maar de geruchten van een mogelijke beursgang voor Basic-Fit zijn wel bevestigd door het bestuur van de organisatie. Afhankelijk van de marktomstandigheden, zal de beursgang volgens de organisatie zelf in ‘de nabije toekomst’ plaatsvinden. Meer over de beursgang van het bedrijf, lees je in dit artikel.

Beursgang: nieuwe en bestaande aandelen

Bij de Amsterdamse beursgang zal Basic-Fit nieuwe aandelen uitgeven en bovendien een deel van de aandelen van bestaande aandeelhouders verkopen. De opbrengst van deze beursgang wordt onder andere gebruikt om de bestaande schuld van Basic-Fit te herfinancieren, maar ook om schulden van aandeelhouders af te betalen. Hoeveel het bedrijf op wil halen met de beursgang, is niet bekend. Eerder werd bekend gemaakt dat Basic-Fit op 1 miljard euro word gewaardeerd.

Basic-Fit is voor 55 procent in handen van de Britse investeringsmaatschappij 3i. Dit bedrijf is niet alleen eigenaar van Basic-Fit, maar ook van winkelketen Action. Het deel dat investeringsmaatschappij 3i in handen heeft, zal niet verhandeld worden op de beurs.

Basic-Fit: een sportschoolketen met een groot bereik

Basic-Fit is niet alleen actief in ons land, maar heeft ook sportscholen in België, Frankrijk, Luxemburg en zelfs Spanje. In totaal heeft het bedrijf maar liefst 351 sportscholen en op 31 maart 2016 waren er 1 miljoen mensen lid bij het bedrijf. Er werken ongeveer 2800 mensen.

De sportschoolketen is de afgelopen jaren hard gegroeid. In 2015 werden er bijvoorbeeld 78 nieuwe sportscholen geopend en dit jaar staat de teller van nieuwe sportscholen al op 13. In totaal wil de sportschoolketen dit jaar 65 tot 75 nieuwe sportscholen openen. In 2015 werd er een omzet geboekt van 202,2 miljoen euro met een brutowinst van 60,1 miljoen euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation