Sligro Food Group op de goede weg

De Nederlandse Sligro Food Group gaat de grens over. De stap zal in 2016 worden gezet. Sligro ziet deze stap naar een nieuwe culinaire omgeving als een verrijking, die ook een positieve weerslag zal hebben op de Nederlandse klanten.

48e vestiging naar nieuw concept

De Sligro Food Group omvat in Nederland momenteel 48 zelfbedieningsgroothandels voor de culinaire sector. Eind augustus opende het bedrijf een nieuwe vestiging in Almere. De nieuwe winkel heeft een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter en is ingericht naar het nieuwe concept (Sligro 3.0) van de keten. De winkel is toeleverancier voor horecagelegenheden van elk niveau.

Ook EMTÉ en Van Hoeckel

Naast de zelfbedieningsgroothandels maken nog twee andere ketens deel uit van de Sligro Food Group. Zo horen bij het concern ook de 130 EMTÉ supermarkten met vestigingen in Zuid- Midden en Oost-Nederland. Deze supermarkttak telt circa 6.000 werknemers. Daarnaast behoort cateraar Van Hoeckel tot het concern. Van Hoeckel is totaalleverancier van eten en drinken voor de zorgmarkt en levert dagelijks aan circa 1.200 zorgaanbieders door heel Nederland.

Omzet- en winststijging

In de eerste helft van 2015 profiteerde Sligro van het economisch herstel. De totale omzet en winst liepen hierdoor op. De omzet steeg met 1,1 procent en kwam uit op 1,27 miljard euro. De nettowinst steeg met 2 miljoen euro ten opzichte van het jaar ervoor en kwam uit op 29 miljoen euro. Sligro voorziet een doorgaande groei maar blijft daarin wel voorzichtig. Het concern schat dat de uitbreiding naar België de komende 3 à 4 jaar een investering van circa 30 miljoen euro zal vergen. Dit geld wordt goed besteed, want Sligro streeft ernaar om op termijn te gaan behoren tot de top 3 van toeleveranciers aan de Belgische horeca.
Analisten oordelen op dit moment positief over de Sligro Food Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation