Schoenenwinkelketen Ziengs mag Scapino overnemen

Uit een spoedbesluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat schoenenwinkelketen Ziengs de winkels van Scapino over mag nemen. Het besluit van de ACM is onder voorbehoud gemaakt, maar de Autoriteit Consument en Markt is wel met de beslissing van Ziengs akkoord gegaan. Dit bedrijf wilde haast maken, omdat het bedrijf op deze manier de voorraden op peil kan houden.

Scapino bankroet, Ziengs gaat verder

Scapino was als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh die failliet werd verklaard door de rechtbank. De ketens gingen ten onder door een te hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden, waardoor men niet anders kon dan de winkels op te heffen. Eerder waren de curatoren van het bedrijf nog in gesprek met andere partijen, maar Ziengs werd als meest kansrijk gezien. Ziengs heeft op dit moment 77 winkels in het gehele land en wil dit winkelaantal flink uitbreiden door de winkels van Scapino over te nemen.

Ziengs: zo veel mogelijk winkels is ons doel

In een reactie aan de pers laat Ziengs weten er alles aan te zullen doen om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan. Volgens het bedrijf zullen dit allemaal gezonde winkels zijn, die op de juiste plek staan en een goed rendement hebben. Ook geeft Ziengs aan te geloven in de formule waar Scapino groot mee is geworden. “Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Scapino moet behouden blijven voor de Nederlandse consument en wij gaan hiervoor zorgen.”

Uiteraard is het personeel van het failliete Scapino al ingelicht over de aanstaande overname. Op zeer korte termijn worden gesprekken met leveranciers gepland, zodat zij ook kennis kunnen maken met hun nieuwe partner om mee samen te werken. Het streven daarbij is om zo veel mogelijk winkels, banen en banden met leveranciers te behouden, aldus de nieuwe eigenaar van Scapino. Wat er verloren zal gaan van Scapino en wat behouden kan blijven, is nog een kwestie van afwachten. Naar verwachting kunnen niet alle winkels behouden worden, maar zal er wel een groot deel van de winkels doorgaan onder leiding van Ziengs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation