Register maakt interne fraude in winkels moeilijker

Het werkt om waarschuwingsregisters in de detailhandel te maken om fraude onder eigen medewerkers tegen te gaan. Namen van personeelsleden die fraude hebben gepleegd komen in dit register te staan, om op die maner te voorkomen dat ze bij een andere winkel opnieuw fraude kunnen plegen. Dat is wat gemeld werd door Stichting Fraude Aanpak Detailhandel, die inmiddels al 10 jaar bestaat.

Register

Wanneer er iemand solliciteert bij een winkel is het voor de winkelier mogelijk om hem of haar te checken in het register, mits het bedrijf hierbij is aangesloten. Uit onderzoek bleek dat er vorig jaar 525 mensen die in de detailhandel solliciteerden in het register te staan. Ze hadden producten of geld gestolen uit de kassa.

Wettelijke procedure

Er moet een wettelijke procedure doorlopen worden voordat een naam in het register gezet mag worden. Zo moet er bijvoorbeeld aangifte worden gedaan bij de politie. De procedure is goedgekeurd door het College Bescherming Persoonsgegevens. Het zal nu allemaal nog stapsgewijs ingevoerd moeten worden. Er is helaas volop sprake van fraude bij veel winkels en veel mensen vinden dat het nu tijd wordt dat het adequaat wordt aangepakt. Daar zal dan nu ook veel aandacht naar toe gaan met als doel dat de interne fraude snel af zal nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation