Op zoek naar een duurzaam fonds? Kijk hoe duurzaam het fonds echt is

Wil je geld beleggen, maar vind je het ook belangrijk om ethisch geld te investeren? Dan kun je jouw beleggingen uit handen geven aan een groen beleggingsfonds, ook wel een duurzaam fonds genoemd. Er zijn vele duurzame fondsen actief in Nederland, maar zijn deze fondsen wel allemaal even goed? Het antwoord op deze vraag, lees je op deze pagina.

Duurzame fondsen in Nederland: veel verschillen

Kijken we naar de verschillende duurzame fondsen die actief zijn in Nederland, dan zien we veel verschillen tussen deze verschillende fondsen. Niet alleen in kosten en beleid, maar ook zeker in duurzaamheid. Zo heb je fondsen die ontzettend actief zijn in duurzaam beleggen en dit zelf ook erg belangrijk vinden, maar ook fondsen die zich nog maar net duurzaam fonds mogen noemen. Zij voldoen aan de minimale eisen van duurzame fondsen, maar gaan geen stap verder om echt ethisch en duurzaam te beleggen.

Een goed duurzaam fonds zoeken? Verdiep je in alle fondsen

Wil jij een goed duurzaam fonds zoeken, dat liever nog wat verder gaat dan de minimale eisen voor duurzame fondsen in Nederland? Dan raden wij je aan om je te verdiepen in alle duurzame fondsen in Nederland. Check hun voorwaarden en prijzen, maar check ook zeker hoe duurzaam de fondsen nu eigenlijk zijn. Vergelijk fondsen met elkaar en de slechte duurzame fondsen vallen vanzelf af.

Tip: verdiep je vooral in ASN Duurzaam Aandelenfonds, Candriam L Sustainable Emerging Markets en Pictet European Sustainable Equities. Deze fondsen zijn genomineerd voor de Gouden Stier van het beste duurzame beleggingsfonds, ook wel de groene stier genoemd. Dit betekent dat de fondsen door experts worden beoordeeld als de beste duurzame fondsen van het land. Lees je altijd goed in, anders wordt beleggen even succesvol als online lotto spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation