Op deze manieren kan je gezondheid beter worden door je financiën

Dat het hebben van geld mee kan spelen in hoe gezond je je voelt is wetenschappelijk te onderbouwen. Wie niets heeft voelt zich vaak minder gezond dan mensen die een bepaalde ondergrens aan inkomsten hebben. Met die informatie kan je natuurlijk ook zelf aan de slag. Je kunt immers proberen te zorgen zo dicht als mogelijk hierbij in de buurt te komen om je zo dus gezonder te voelen.

1. Zoek een baan en houd hem
De simpelste weg naar een betere financiële situatie en een betere gezondheid loopt nog altijd via een baan. Zoek een goede baan en doe er alles aan om hem te houden. Je denkt misschien dat dit advies is waar je niet veel mee kunt, maar de realiteit is dat stabiliteit in je inkomen de meeste zorgen wegneemt.

2. Heb ze op een rijtje
Neem niet meer hooi op je vork dan je aankunt. Een gezonde financiële situatie is immers niet alleen het hebben van een baan en voldoende inkomen. Het is ook het zorgen dat je niet veel te veel gaat doen omdat je alleen maar steeds meer wilt. Probeer aan te voelen waar je grens ligt en wees daar tevreden mee. Dit voorkomt veel stresskwalen.

3. Blijf je ontplooien
Door je te ontwikkelen kan je zorgen dat je niet op de schopstoel komt te zitten. Banen verdwijnen aan de ene kant, maar nieuwe banen ontstaan aan de andere kant. Zo is het altijd al geweest in de wereld. Zorg dat je hierin mee kunt gaan door dingen te blijven leren en hiervoor open te staan.

4. Je uitgavepatroon
Naast alle adviezen met betrekking tot wat je op de werkvloer moet doen, is het ook belangrijk om naar je vrije tijd te kijken. Richt je dan met name op je uitgavepatroon. Zorg dat je niet te veel excessen aangaat. Zorg er aan de andere kant ook voor dat je niet alles oppot en geen plezier beleeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation