Op deze manier heb jij binnen no-time een leuke woonkamer zonder onnodige kosten

De situatie: je bent een echte interieurfreak en hebt lang gefantaseerd over je ideale woonkamer. Daarnaast leef je op een streng budget en heb je inmiddels ontdekt dat het inrichten van de woonkamer in kwestie een heel duur grapje kan worden. Gelukkig kun je met de onderstaande tips handenvol geld besparen – met een net zo leuk resultaat.

Ga voor tweedehands

Niet alles natuurlijk, maar zodra je een bepaalde stijl en thema hebt bedacht voor je woonkamer, hoef je niet gelijk eerst de winkels af te gaan. Als je eerst naar tweedehands producten kijkt, vind je misschien een te gek krukje of een stoel met karakter voor de helft van de prijs.

Onderhandel vaker

Je kunt in veel winkels en bij handelaren vaak flink onderhandelen over de prijs. Dit is zeker het geval als iets een langere wachttijd heeft. Als je veel dingen aan het inslaan bent, kun je er in sommige gevallen proberen iets gratis bij te krijgen.

Stel een budget op

Niet de leukste bezigheid, maar het is wel verstandig. Je wilt natuurlijk geen fortuin uitgeven aan je woonkamer. Zorg er ook voor dat je subgroepen maakt, zoals: stoffen, verf, meubels, vloer en accessoires.

Blijven vergelijken

Koop niet zomaar iets: check altijd op het internet of het niet ergens anders goedkoper wordt aangeboden. Als je altijd de tijd neemt om de zaken uit te zoeken, kan het je zomaar een paar tientjes schelen.

Hergebruiken

Recyclen doe je niet alleen met afval, je kunt ook aan de slag met tweedehands of antieke meubels. Oude stoffen kunnen van pas komen om nieuwe meubels te bekleden. Je kunt een keer naar de sloop gaan of rondvragen of een van jouw kennissen nog wat oud hout heeft waar jij gebruik van kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation