Onzekerheid op Thaise beurs door overlijden koning Bhumibol

Er heerst onzekerheid op de Thaise beurs door het overlijden van koning Bhumibol, de langst zittende koning van de wereld. De Thaise koning had de macht sinds het jaar 1946, maar is nu op 88-jarige leeftijd overleden aan een bloedvergiftiging in combinatie met een longontsteking. Kroonprins Maha Vajiralongkorn zal hem opvolgen, maar veel beleggers zijn niet zo zeker over wat deze ontwikkeling hen gaat brengen.

Stabiliteit en politieke onzekerheid zorgt voor dip op de beurs

Het is niet zo vreemd dat beleggers zich zorgen maken om de financiële situatie in het land door het overlijden van koning Bhumibol. De overleden vorst heeft zo lang de macht over het land gehad, dat veel inwoners niet anders gewend zijn. Dat het overlijden van de koning voor onzekerheid in de politiek gaat zorgen, is dan ook onvermijdelijk. Ook als zijn zoon het goed gaat doen als nieuwe vorst, zal het land moeten wennen aan de nieuwe situatie.

De verminderde stabiliteit die deze ontwikkeling met zich meebrengt, zal zeker te voelen zijn op de beurs. Er zat al een dip in de Thaise beurs door de verslechterde gezondheid van de koning en het is even afwachten wat het overlijden van de koning met de beurs gaat doen.

Situatie Thaise beurs afhankelijk van acceptatie nieuwe vorst

De ontwikkelingen die er op de Thaise beurs zullen volgen door het overlijden van de koning, zullen voor een groot deel afhankelijk zijn van de acceptatie van de nieuwe vorst. Gaat dit allemaal vrij vlekkeloos, dan zal de dip op de Thaise beurs niet lang aanhouden. Moeten de inwoners van het land wat meer wennen aan hun nieuwe koning, dan kan de dip op de beurs wat langer aanhouden. Vooralsnog is het afwachten wat het overlijden van de langst zittende koning van de wereld met de beurs zal doen, al is wel duidelijk dat er vrijwel direct een onvermijdelijke dip zal volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation