Ondanks verlies stabiele beurskoers Probiodrug AG

Het wordt steeds meer een trend dat de risicovolle ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor een specifieke ziekte, wordt uitgevoerd door een relatief klein biotechnologisch bedrijf. Zo is het ook met het Duitse bedrijf Probiodrug AG, dat sinds oktober 2014 aan de Amsterdamse beurs staat genoteerd. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en legde zich oorspronkelijk toe op het onderzoek naar medicijnen tegen diabetes. Alle onderzoeksresultaten en verworven patenten werden in 2004 echter verkocht en sindsdien richt Probiodrug AG zich op de ontwikkeling van een medicijn tegen Alzheimer.

Geen omzet, wel onderzoekskosten

Dit schept natuurlijk wel een zeker risico. Zo maakt Probiodrug AG geen omzet, terwijl er wel flinke kosten van onderzoek zijn. De eerste negen maanden van dit jaar brachten een groter verlies dan in hetzelfde deel van 2014. Bedroeg het verlies toen 7,1 miljoen euro, dit jaar liep het in deze periode op tot 9,3 miljoen euro. Het kostensaldo in het derde kwartaal lag echter weer lager dan de kosten in het derde kwartaal van 2014. Hoewel in dit kwartaal de onderzoekskosten verder stegen, viel het saldo minder laag uit door een daling van de algemene kosten van het bedrijf met 1 miljoen euro. Probiodrug AG zegt ondertussen met haar onderzoek goede resultaten te boeken.

Private uitgifte van aandelen

De kaspositie van Probiodrug AG liep tussen eind juni en eind september 2015 terug met 2,8 miljoen euro. Maar in de kaspositie van 12 miljoen euro die resulteert, ontbreekt de opbrengst die het bedrijf onlangs binnenhaalde met de private uitgifte van aandelen. Bij deze handeling kwam bij het bedrijf 13,5 miljoen euro binnen. De aandelen van 20 euro elk werden geplaatst bij Europese en Amerikaanse institutionele beleggers. In totaal ging het om 676.589 aandelen. Het was voor het bedrijf niet moeilijk om ze geplaatst te krijgen, want de belangstelling was groot. Op de beurs houdt de koers van het aandeel zich intussen goed. Eind vorige week noteerde het 20,75 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation