Moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl naar de beurs

Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com, onder andere het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, is op dit moment bezig met een beursgang. Deze beursgang moet het bedrijf waarderen op ruim 1 miljard euro. Het gaat hierbij om de waarde van het totale bedrijf en niet alleen van Thuisbezorgd.nl als dochteronderneming van Takeaway.com. Meer over de beursgang van Takeaway.com, lees je in dit artikel.

Takeaway.com en Thuisbezorgd.nl: een korte introductie

Takeaway.com is wat minder bekend in Nederland, maar Thuisbezorgd.nl heeft een interessant marktpositie onder maaltijdbezorgers in Nederland. Takeaway.com is wel bekender in andere landen, namelijk Duitsland, Groot-Brittannië en Vietnam. In totaal is het bedrijf actief in tien verschillende landen over de gehele wereld, zowel in Europa als daarbuiten.

Takeaway.com werd meer dan vijftien jaar geleden opgericht door een Nederlandse ondernemer, Jitse Groen. Door de vele ontwikkelingen die het bedrijf steeds slim heeft doorgemaakt om met de ontwikkelende markt mee te kunnen gaan, is het bedrijf in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een grote speler op de markt van afhaalmaaltijden. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen in Europa en buiten Europa.

De beursgang van Takeaway.com: achtergrondinformatie

De beursgang van Takeaway.com zou dit jaar nog kunnen plaatsvinden. Wel is dit alleen mogelijk als de marktomstandigheden het toelaten. Gaat het wat minder met de markt, dan gaat het bedrijf mogelijk pas in 2017 naar de beurs. Dit alles meldt persbureau Bloomberg, die de informatie heeft gekregen van ingewijden rond de zaak.

Wanneer het bedrijf precies naar beurs zal gaan, is nog niet bekend. Houd het nieuws in de gaten en je weet precies wanneer het bedrijf naar de beurs gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation