Microsoft komt weer met grote ontslagronde

Een jaar geleden kondigde het management van Microsoft al aan dat er wel 18.000 banen geschrapt moesten worden bij het bedrijf, maar nu komt het management wederom met een vervelende mededeling. Zo melden anonieme bronnen aan de New York Times dat het volgens Microsoft weer tijd is voor een nieuwe ontslagronde, die mogelijk zelfs nog deze maand officieel wordt aangekondigd.

Nog veel onduidelijkheid over ontslagen

Hoewel de anonieme bronnen van de New York Times veel informatie hadden volgens de krant, is er nog veel onduidelijk over de nieuwe ontslagen. Hoeveel banen er precies geschrapt moeten worden is bijvoorbeeld onduidelijk, want dit kon de Amerikaanse krant niet vertellen aan de hand van de informatie van de anonieme bronnen. Wel geven de anonieme bronnen van de krant aan dat het gaat om een grote nieuwe ontslagronde, die mogelijk te vergelijken is met de ontslagronde die vorig jaar werd aangekondigd. Dat het om een nieuwe ontslagronde gaat en niet om dezelfde ontslagronde van vorig jaar, is ook bevestigd door de anonieme bronnen. Dit betekent dat het geen oud nieuws betreft over de ontslagronde met 18.000 ontslagen, maar dat er een nieuwe ontslagronde zal komen waarbij mensen hun baan zullen verliezen.

Voornamelijk ontslagen op smartphone afdeling

Toen er een jaar geleden een ontslagronde met 18.000 ontslagen werd aangekondigd, ging het voornamelijk over ontslagen op de afdeling voor smartphones. De reden dat er een jaar geleden zo veel mensen werden ontslagen, was het feit dat Nokia werd overgenomen door Microsoft en er hierdoor minder professionals op de smartphone afdeling van Microsoft nodig waren. Na de integratie van Nokia bleken namelijk veel functies dubbel te zijn vervuld, waardoor veel mensen hun biezen konden pakken.

Ook bij deze ontslagronde lijkt de afdeling voor smartphones weer de meeste slachtoffers te maken. Wel geven de anonieme bronnen aan dat het dit keer niet alleen gaat om deze afdeling, maar dat ook andere afdelingen worden geraakt door de nieuwe ontslagronde. Microsoft wilde niet reageren op de geruchten.

Een bedrijf in beweging

Microsoft is bezig grote veranderingen door te voeren in het bedrijf. Zo werd er vorige maand al een herstructurering bekend gemaakt bij het miljoenenbedrijf, waarbij afdelingen die verantwoordelijk waren voor hardware en software werden samengevoegd tot één afdeling. Als gevolg van deze herstructurering vertrokken enkele hooggeplaatste medewerkers, waardoor het bedrijf drastisch veranderde.

De reden dat Microsoft niet stil kan blijven zitten, heeft te maken met het feit dat het bedrijf het nog steeds moeilijk heeft op de mobiele markt. Het besturingssysteem van het bedrijf (Windows Phone) heeft een klein marktaandeel en heeft onder andere last van de concurrentie van Android (Samsung) en iOS (Apple). Wat de toekomst van het bedrijf dan ook precies zal zijn op de mobiele markt, is onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de nieuwe ontslagronde: het is nog onduidelijk of deze inderdaad gaat komen, hoeveel medewerkers er ontslagen zullen worden en welke afdelingen er het meeste geraakt zullen worden door de vervelende strategische beslissing van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation