Mark Zuckerberg haalt geld binnen voor goede doel met aandelen Facebook

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg verkoopt 95 miljoen dollar aan aandelen, om dit bedrag vervolgens aan goede doelen te schenken. Het is de eerste stap in een compleet plan om 99 procent van zijn vermogen weg te geven, allemaal aan goede doelen. Meer over zijn plannen voor nu en voor in de toekomst op het gebied van het steunen van goede doelen, lees je in dit artikel.

760.000 aandelen Facebook worden verkocht

Om geld binnen te halen voor diverse goede doelen in Amerika, is Mark Zuckerberg van plan om 760.000 aandelen in Facebook te verkopen. De prijs van de aandelen varieert van 122 tot 124 dollar en dit betekent dat er veel geld opgehaald gaat worden voor diverse goede doelen. Zuckerberg is van plan om met zijn vermogen initiatieven in de gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap te financieren, allemaal voor een betere wereld.

99 procent vermogen wordt weggegeven

In december maakte Zuckerberg met zijn vrouw Priscilla Chan bekend om 99 procent van hun vermogen weg te geven. Dit doen ze niet allemaal tegelijk, maar in een stappenplan waar enkele jaren overheen zal gaan. Het vermogen wordt allemaal weggegeven aan goede doelen, die hier mooie dingen mee kunnen doen. Overigens hoeven de Facebook-oprichter en zijn vrouw hierna zeker niet op een houtje te bijten, want de twee houden nog meer dan voldoende geld over om lekker van te kunnen leven. Toch is het opvallend dat 99 procent van het vermogen vergeven zal worden, aangezien geen enkele andere ondernemer zo veel geld weggeeft aan goede doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation