Lenen met onderpand? Dit zijn de voordelen

Bij het afsluiten van een lening, kun je er ook voor kiezen om een lening met onderpand af te sluiten. Sluit je een lening met onderpand af, dan geef je zekerheid aan de bank of kredietverstrekker die jou geld leent. Betaal je jouw lening namelijk niet terug, dan heeft de bank of de kredietverstrekker het recht om het onderpand van jouw lening te verkopen en op deze manier het geleende bedrag terug te krijgen. Omdat veel banken en financiële dienstverleners het belangrijk vinden om deze zekerheid te krijgen, zijn er veel kredietverstrekkers die verschillende soorten leningen met onderpand aanbieden.

De verschillende soorten leningen met onderpand

Er zijn verschillende soorten leningen met onderpand die je bij de bank of een andere kredietverstrekker af kunt sluiten. De bekendste leningen met onderpand, zijn de volgende:

  • De hypothecaire lening. Bij deze lening is de woning waar de lening op gezet wordt, het onderpand van het krediet. Kun je de hypotheek niet betalen, dan mag de woning zonder tussenkomst van de rechter verkocht worden.
  • Een lening op effecten. Een lening op effecten wordt ook wel een effectenkrediet genoemd. Het betreft een krediet waarbij de aandelen het onderpand vormen.
  • Een lening met een levensverzekering als onderpand.
  • Een lening met een auto als onderpand.

Er zijn nog enkele andere leningen beschikbaar die je met onderpand af kunt sluiten, maar dit zijn de bekendste leningen.

De voordelen van een lening met onderpand

Er zijn twee belangrijke voordelen verbonden aan het afsluiten van een lening met onderpand. Het eerste voordeel van de lening met onderpand, is het feit dat deze lening doorgaans goedkoper is dan andere leningen. Dit komt omdat de kredietverstrekker minder risico heeft, waardoor de rente automatisch lager is. Een ander voordeel van de lening, is dat je geen BKR-toetsing hoeft te ondergaan om het krediet af te sluiten. Ook als je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je de lening met onderpand gewoon afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation