Lenen met een negatieve BKR codering: kan dit wel of niet?

Het Bureau Kredietregistratie of BKR is een onafhankelijke instantie die alle verstrekte leningen noteert. Sluit je ene lening af, heb je een hypotheek of koop je een product op afbetaling, dan word je in de database van het BKR geregistreerd. Betaal je jouw lening niet (op tijd) af, dan wordt dit direct in de database van het BKR genoteerd. En omdat deze database geraadpleegd kan worden door banken en andere kredietverstrekkers, kan een zogeheten negatieve codering in de database van het BKR zeker in de weg staan bij het afsluiten van een lening. Maar is het met een negatieve BKR notering helemaal onmogelijk om een lening af te sluiten? Je leest het antwoord op deze vraag in dit artikel.

Negatieve BKR notering: lenen wordt lastiger

Als je een negatieve BKR notering hebt door een betalingsachterstand of omdat je jouw lening helemaal niet terugbetaalt, wordt het afsluiten van een lening een stuk lastiger. Grote banken en grote kredietverstrekkers gaan namelijk automatisch niet in zee met iemand die een negatieve notering in de database van het BKR heeft, simpelweg omdat deze personen minder betrouwbaar zijn en meer risico’s met zich meebrengen. Maar is het afsluiten van een lening helemaal onmogelijk als je een negatieve BKR notering hebt? Het antwoord op deze vraag is simpelweg ‘nee’, want er zijn ook kredietverstrekkers die nog wel leningen verstrekken aan mensen met een negatieve notering.

Een lening afsluiten met een negatieve BKR notering

Het afsluiten van een lening met een negatieve BKR notering is moeilijker, maar dus zeker niet onmogelijk. Om toch een lening af te kunnen sluiten, moet je actief op zoek gaan naar een kredietverstrekker die mensen met een negatieve notering accepteert. De beste en snelste manier om dit te doen, is door een zoekmachine als Google te openen en te zoeken op termen als ‘lenen zonder BKR of ‘lenen met negatieve BKR notering’. Zoek je op deze termen, dan kom je vanzelf in aanraking met kredietverstrekkers die je alsnog een lening willen verstrekken. Let wel goed op dat het om een betrouwbare kredietverstrekker gaat, want er zijn ook veel malafide kredietverstrekkers actief in ons land die je met dit soort beloftes proberen te lokken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation