Lange termijn beleggen: wat houdt dat in?

Wie start met beleggen in aandelen, kan op twee manieren winst maken. Zo kunnen beleggers gebruik maken van de strategie van het korte termijn beleggen, maar is het ook mogelijk om op de lange termijn te beleggen. Als je op korte termijn belegt, kijk je naar de recente ontwikkelingen op de markt, van de koers van het bedrijf en bepaal je op basis van deze korte termijn ontwikkelingen of je jouw aandelen wil kopen, wil houden of wil verkopen. Handel je op basis van een lange termijn strategie, dan ben je minder bezig met de korte termijn veranderingen en houd je jouw aandelen voor langere tijd vast. Beide vormen van beleggen zijn winstgevend, maar het is wel belangrijk om een strategie te kiezen voor het beleggen in aandelen voor je met het beleggen begint. Twijfel je of lange termijn investeren iets voor jou is? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel en beslis aan de hand van de informatie op deze pagina of deze strategie bij jou past.

Lange termijn beleggen: algemene kenmerken

Iedereen handelt op een andere manier, maar er zijn enkele kenmerken waar een lange termijn strategie voor het investeren in aandelen aan voldoet:

  1. De aandelen worden voor minimaal een jaar vastgehouden.
  2. Korte termijn ontwikkelingen die slechts voor korte tijd de koers bepalen, worden niet meegenomen in de strategie.
  3. Het aankopen van de juiste aandelen is erg belangrijk. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de geschiedenis van het bedrijf waarin geïnvesteerd wordt en niet zo zeer naar de koers.

Kortom: bij de lange termijn strategie houd je jouw aandelen voor minimaal een jaar, houd je de korte termijn ontwikkelingen op de markt minder goed in de gaten en kijk je bij het aankopen van aandelen voornamelijk naar de geschiedenis (de prestaties) van een bedrijf.

Lange termijn beleggen: drie tips

Wie winst wil maken bij het lange termijn investeren in aandelen, kan de volgende tips hanteren:

  1. Raak niet in paniek als het even wat minder gaat met de koers van de aandelen of het bedrijf waarin geïnvesteerd is en verkoop je aandelen zeker niet meteen bij een daling.
  2. Blijf vasthouden aan de strategie, ook als het slecht gaat. Ineens overstappen op de korte termijn strategie wordt niet aangeraden.
  3. Blijf je verdiepen in het bedrijf achter de aandelen. Houd het nieuws van dit bedrijf goed in de gaten en lees de jaarverslagen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation