Lange termijn beleggen: algemene informatie

Bij het investeren van geld in aandelen zijn er twee strategieën die je kan gebruiken om geld te verdienen met jouw investering. Zo kun je kiezen voor de strategie van het korte termijn beleggen of speculeren, waarbij je op basis van de koers van een aandeel in enkele uren of dagen winst probeert te maken. Wil je jouw aandelen langer in je bezit hebben dan een uur of een dag, dan kies je voor lange termijn beleggen. In dit geval heb je jouw aandelen langer in bezit, waardoor koersschommelingen op de beurs minder relevant zijn voor jouw rendement. Meer weten over het investeren van geld in aandelen voor de lange termijn? Lees dan meer over deze vorm van beleggen in dit artikel.

Het doel van lange termijn beleggingen

Beleggingen die je voor de lange termijn doet, moeten over een lange periode in waarde zijn gestegen. Welke periode hier precies van toepassing is, verschilt per aandeel. Sommige beleggers verkopen hun aandeel na een jaar met een winst, terwijl andere aandelen wel tien jaar bij dezelfde belegger blijven. In deze tien jaar verdien je dus niets met jouw aandeel, maar wel als je het aandeel (met winst) verkoopt.

De werking van lange termijn beleggingen

Om te starten met lange termijn beleggen, moet je een aandeel kopen in een bedrijf. Het bedrijf in kwestie moet over een lange periode gaan groeien om de investering interessant te maken, dus het is belangrijk dat je goed nadenkt over jouw belegging. Koop nooit aandelen in een bedrijf dat je niet kent of niet vertrouwt, maar kies altijd voor een sterk merk, een bedrijf met een stabiel management en een bedrijf met een rooskleurige toekomst.

Enkele vragen die je aan jezelf kan stellen bij het selecteren van een bedrijf om aandelen te kopen voor lange termijn beleggingen, zijn de volgende:

  • Heeft het bedrijf een sterk merk?
  • Is het management van het bedrijf stabiel?
  • Presteert het bedrijf goed ten opzichte van concurrenten?
  • Heeft het bedrijf in het verleden goed gepresteerd?
  • Is het bedrijf financieel gezond?
  • Wat is de winst per aandeel?
  • Heeft de markt van het bedrijf een goed toekomstperspectief?

Heb je een geschikt bedrijf gevonden, dan kun je hier aandelen kopen om jouw lange termijn belegging te starten en hier hopelijk in de toekomst veel winst mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation