Japanse Recruit plant overname USG People

Ook de uitzendbranche heeft te maken met overnames. Het grootste nieuws komt op dit ogenblik uit Japan. Het hier gevestigde uitzendbedrijf Recruit, heeft een aantrekkelijk overnamebod gedaan op het Nederlandse USG People.

Wat doet USG People?

USG People is bekend van de human resource merken Start People, Unique, USG Professionals en Secretary Plus. Het bedrijf is actief in Nederland, België Duitsland en Frankrijk. De omzet in 2014 bedroeg bijna 2,4 miljard euro. Op wereldschaal neemt USG People de twaalfde plaats in. Bekende concurrenten zijn Manpower, Adecco en Randstad, maar deze bedrijven zijn qua omzet een stuk groter.

De ambities van Recruit

Het Japanse Recruit heeft het voornemen om binnen vijf jaar wereldwijd de grootste te worden. Slaagt de overname van USG People, dan ontstaat een onderneming met een wereldwijde omzet van circa 12 miljard euro. Niet onaanzienlijk dus, maar nog steeds een stuk minder dan de directe concurrenten Manpower, Adecco en Randstad weten om te zetten. Randstad zit in dat geval het dichtste in de buurt, met een omzet die vorig jaar met 17 miljard euro ongeveer anderhalf keer zo groot was. Maar ook Randstad zit op het groeipad, want het bedrijf overweegt de acquisitie van de Zweedse branchegenoot Proffice.

Flinke beloning voor de aandeelhouders

Oprichter en grootaandeelhouder Alex Mulder ziet de deal wel zitten. Hij bezit op dit moment nog bijna 20 procent van de aandelen in USG People en is van plan om op het bod van Recruit in te gaan. Dit bod is ook wel verleidelijk, want per aandeel is Recruit van plan om 17,50 euro neer te tellen. De waarde van USG People komt daarmee op 1,42 miljard euro te liggen. De aandeelhouders worden door dit bod beloond met ruim 30 procent extra waarde boven de slotkoers van maandag 21 december. Nadat Recruit haar bod had uitgebracht, schoot de koers op dinsdag 22 december omhoog van 13,40 euro naar 17,33 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation