In de schulden? Steek je kop niet in het zand!

Veel mensen die in de schulden komen, vinden het moeilijk om hun problemen onder ogen te zien. Omdat zij niet weten wat ze moeten doen om hun problemen op te lossen, steken zij hun kop in het zand en doen zij niets om de problemen op te lossen. Enveloppen van schuldeisers worden niet meer geopend, de deur wordt niet open gedaan als een deurwaarder aanbelt en de telefoon wordt uit angst niet meer opgenomen. Het negeren van je problemen is misschien eenvoudiger dan de handen uit de mouwen steken om problemen op te lossen, maar het is natuurlijk niet de juiste manier om weer uit de problemen te komen. Wat je dan moet doen als je in de schulden komt? Dat lees je in dit artikel.

Blijf het overzicht houden

Hoe meer schulden je hebt, des te lastiger het wordt om het overzicht te houden. Veel mensen die in de schulden zitten, weten in het begin nog wel welke bedragen ze aan welke schuldeisers moeten betalen. Zakken ze echter verder in de schulden, dan verdwijnt dit inzicht als sneeuw voor de zon en heeft men eigenlijk geen idee meer wat er precies betaald moet worden en aan wie, zo weet een woordvoerder van Cashper. De eerste stap van het oplossen van schulden, is het behouden van het overzicht. Blijf goed bijhouden wie je wat nog moet betalen en voorkom dat je verzuipt in de schulden.

Maak enveloppen altijd open

Om het overzicht te blijven houden, is het belangrijk om enveloppen altijd open te blijven maken, zegt ook een woordvoerder van Loandome. Het is verleidelijk om enveloppen van schuldeisers dicht te laten zitten en weg te stoppen, maar dit lost natuurlijk geen problemen op. Maak daarom alle enveloppen open die je krijgt en voorkom dat de situatie alleen maar erger wordt.

Zorg voor betalingsregelingen met schuldeisers

Mensen die kleine schulden hebben, kunnen dit vaak nog oplossen door betalingsregelingen te treffen met schuldeisers. De meeste schuldeisers zijn blij als je laat zien dat je jouw schulden terug wil betalen, dus zij werken maar al te graag mee door een betalingsregeling te treffen. Kom je er niet meer uit met enkel een betalingsregeling? Dan kun je hulp vragen aan een financieel adviseur of proberen in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening van de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation