Hoort werken bij de lifestyle van de toekomst?

Vraag het je ouders of grootouders en waarschijnlijk zullen ze je zeggen dat werken een absolute noodzaak is. Hoe kan je immers jezelf en je gezin anders onderhouden? Toch is dit sterk aan het veranderen. Dit komt bijvoorbeeld door de zienswijze van nieuwe generaties, maar ook door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Een lifestyle waarin werken helemaal niet meer een centrale plek inneemt is daardoor steeds gebruikelijker aan het worden. Dit kan ook voor jou weggelegd zijn als je een aantal simpele stappen volgt. Zo kan je bijvoorbeeld een echte reiziger worden of veel vrijwilligerswerk doen in dezelfde tijd.

Prioriteiten stellen

De meeste oude lifestylevormen waren ingericht rondom consumeren. Het was immers zo dat er allerlei nieuwe producten op de markt kwamen en het leven steeds gemakkelijker werd gemaakt. Mensen die weinig comfort hadden gekend voelden hier een grote aantrekkingskracht toe. Dit is voor nieuwe generaties echter anders. Comfort is niet langer een grote aantrekkingskracht, waar ervaringen juist wel aantrekkelijk zijn. Dit betekent dus ook dat de prioriteiten in het uitgavepatroon sterk veranderd zijn. Wil je immers meer over de wereld reizen, dan zal je minder moeten uitgeven wanneer je thuis bent. Zo heb je er het vermogen voor om dit te doen.

Digitaal werken

Naast het stellen van prioriteiten is het blijven werken tijdens een lange reis gemakkelijker geworden. Voor veel banen is immers niet meer nodig dan een laptop. Je kunt dus altijd een stabiele stroom van inkomsten blijven behouden wanneer je op andere plekken van de wereld zit. Dit is ook een belangrijke reden waarom het gemakkelijker is geworden om op deze manier te leven. Het werken op een vaste werkplek, zoals onze ouders dat kenden, is steeds meer aan het verdwijnen. Dit lijkt zich bovendien in de toekomst alleen maar nog verder door te gaan zetten. Dit heeft ook effecten op je levenswijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation