Hoe gaat het bij IBM?

De wereld van computergigant IBM staat nooit stil. Steeds komen er weer nieuwe activiteiten in het nieuws. Hoe staat het er bij IBM op dit moment voor?

Samenwerking tussen IBM en Box

Het belang van werken en samenwerken in de cloud, krijgt steeds meer ict-ondernemingen in haar greep. Onlangs werd bekend dat IBM een wereldwijde samenwerking is aangegaan met het Amerikaanse Box. Die onderneming is gespecialiseerd in software voor content management en samenwerkingssystemen in de cloud. Het bedrijf beschikt over een geavanceerd cloudplatform.
Door hun producten samen te voegen willen IBM en Box voor allerlei specifieke klantengroepen gerichte oplossingen gaan ontwikkelen.

Hoge verwachtingen van Spark

Ook Big Data-toepassingen worden steeds actueler. De open source software Apache Spark gooit hierbij hoge ogen. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij IBM. Het bedrijf zal honderden miljoenen dollars per jaar gaan investeren in het programma dat claimt 10 tot 100 maal sneller gegevens te kunnen verwerken dan de tot nu toe gebruikelijke software programma’s kunnen. IBM gaat Spark integreren in allerlei bekende platformen en diensten van het bedrijf. Ook zal IBM een speciaal Spark Technology Center openen in San Francisco. Bovendien zullen honderden werknemers zich met projecten rond Spark gaan bezighouden. Ook zal IBM op zeer ruime schaal de kennis rond Spark gaan verbreiden.

Samenwerking Apple en IBM

Ook de samenwerking met concurrent Apple wordt niet door IBM geschuwd. Samen gaan de twee bedrijven applicaties ontwikkelen voor scholieren en studenten. Apple en IBM willen systemen ontwikkelen die de prestaties van ontvangers van onderwijs doorlopend en ook veel nauwkeuriger analyseren. De eerste tastbare resultaten van deze samenwerking worden in oktober in Amerika verwacht.

Koersontwikkeling IBM

Het aandeel IBM bevindt zich met een koers van ruim 165 dollar op hetzelfde niveau als in juni 2011. Tussen juni 2011 en oktober 2014 presteerde het aandeel beter. Sinds oktober 2014 beweegt de waarde zich voornamelijk tussen de 155 en 165 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation