Het probleem van lifestyle-inflatie

Het is een woord dat in Nederland misschien nog niet zo bekend is, maar wel steeds meer een rol van betekenis zal gaan spelen. Er is namelijk een steeds groter wordende groep die met dit probleem te maken heeft. Lifestyle-inflatie is niets anders dan het feit dat mensen meer en meer gaan uitgeven naar mate ze meer gaan verdienen. Dit lijkt een logische samenloop van omstandigheden, maar het kan ook voor grote problemen zorgen. Dit gebeurt zelfs veel vaker dan je je zou wensen. Om daar wat aan te doen is het verstandig om de signalen van lifestyle-inflatie te herkennen zodat je jezelf kunt behoeden voor deze valkuil.

Een plan maken

Het is belangrijk om al op jonge leeftijd te leren een plan te maken. Het is weliswaar aantrekkelijk om je uitgavepatroon aan te passen aan de inkomsten die je hebt, maar het tegenovergestelde is eerder de juiste methode. Je maakt een plan met betrekking tot de uitgaven die je moet en wilt doen en je zorgt dat dit binnen het inkomen dat je hebt blijft. Bij voorkeur zelfs door ruimschoots binnen de grens te blijven. Zo kan je voorkomen dat je met flinke tekorten op langere termijn komt te zitten. Deze tekorten kunnen soms zelfs door onvoorziene omstandigheden ontstaan.

Het probleem

Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat het leven als vanzelf duurder wordt. Dit betekent dat de uitgaven die je moet doen aan bijvoorbeeld vaste lasten vanzelf steeds hoger worden. Dit gaat niet altijd evenredig met de stijging van je inkomen. Wanneer je hier niet op voorbereid bent door je uitgaven in de hand te houden, dan kom je vanzelf met tekorten te zitten. Om ervoor te zorgen dat je lifestyle je niet fataal wordt moet je dus tijdig zorgen dat je controle krijgt over die lifestyle. Dit zorgt ervoor dat je geen zorgen om geldzaken hoeft te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation