Handelen in binaire opties: de bull/bear strategie

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om het handelen in binaire opties zo winstgevend mogelijk te maken. Eén van deze strategieën is de zogeheten bull/bear strategie. De bull/bear strategie wordt ook wel de stier/beer strategie genoemd en is vernoemd naar de zogeheten stieren- en berenmarkten (markten die stijgen en markten die dalen). Meer over de bull/bear strategie bij het handelen in binaire opties, lees je in dit artikel.

Het handelen volgens de bull/bear strategie

Veel handelaren sluiten consequent alleen maar met een vaste regelmaat call opties af, ofwel hogere opties. Deze handelaren doen dit omdat zij optimistisch zijn over de beurs en ervan overtuigd zijn dat de meerderheid van de binaire opties op de beurs uiteindelijk met winst zal aflopen. Verlies is volgens hen een onderdeel van winst, dus dit nemen ze dan maar voor lief. Als de winst uiteindelijk maar hoger is dan het verlies, dan hebben zij de juiste beslissing gemaakt. Handel je volgens deze strategie, dan gebruik je de bull strategie.

Naast de bull strategie, is er ook nog de bear strategie. Mensen die volgens de bear strategie handelen, werken precies andersom. Zij gaan er niet vanuit dat de meeste markten met winst zullen eindigen, maar kiezen voor een put optie. Dit wil zeggen dat zij ervan uit gaan dat een groot deel van de beurzen uiteindelijk met verlies sluit. Om hiervan te profiteren, kiezen zij voor de lagere optie en incasseren zij het verlies van de markten die uiteindelijk toch met winst sluiten.

Kies een strategie die bij jou past

Of de bull strategie beter bij jou past dan de bear strategie of andersom, is afhankelijk van jouw beeld van de beurs. Ben je optimistisch, dan is de bull strategie iets voor jou. Ben je juist niet zo optimistisch over de beurs, dan kun je volgens de bear strategie handelen. Uiteraard is het wel belangrijk om bij het kiezen van een strategie niet alleen uit te gaan van een voorgevoel, maar ook van feiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation