Goud kopen? Koop goud op papier

In economisch onzekere tijden kiezen veel beleggers ervoor om in goud te beleggen. Goud is namelijk niet alleen veel waard, maar is bovendien een veilig product om in te investeren in economisch onzekere tijden. Dit komt omdat de koers van goud vrij stabiel is, maar je wel winst oplevert. Wil jij ook investeren in goud, zodat je een veilig beleggingsproduct aan jouw portefeuille toe kan voegen? Lees dan in dit artikel hoe je kunt beleggen in goud door goud op papier te komen.

Goud op papier kopen: een indirecte investering

Wie goud wil kopen om een veilige belegging te doen, kan dit op verschillende manieren doen. De eerste manier om in goud te investeren, is door goud fysiek aan te schaffen. Dit betekent dat je goudstaven of gouden munten koopt, deze producten opslaat en weer verkoopt als je jouw investering terug wil verdienen. Investeer je op deze manier in goud, dan investeer je direct in dit beleggingsproduct. Een andere manier om goud te kopen, is door goud op papier te kopen. Je koopt geen fysiek goud, maar je koopt een waardebewijs waar op staat wat voor goud je hebt gekocht, hoeveel goud je hebt gekocht en hoeveel dit goud waard is. Wil je het goud verkopen, dan wordt deze informatie op het papiertje gebruikt om hier een specifieke prijs voor te vragen. Beleg je op deze manier in goud, dan kies je voor een indirecte belegging.

Goud op papier kopen: drie tips

Het kopen van goud op papier lijkt misschien eenvoudig, maar ook met deze belegging kunnen er dingen fout gaan. Om te voorkomen dat je een fout maakt bij het indirect beleggen in goud, geven we je graag drie tips om de juiste belegging te doen:

  1. Bekijk de kwaliteit van het goud dat je koopt goed. Dit kun je doen door de productomschrijving door te lezen van het goud dat je op papier aan wil schaffen.
  2. Koop het goud bij een betrouwbare aanbieder. Al gaat het om een waardepapiertje en niet om echt goud: je wil natuurlijk wel van een betrouwbare verkoper kopen.
  3. Vergeet het goud niet. Veel beleggers vergeten na verloop van tijd dat ze goud in hun bezit hebben. Zorg ervoor dat het goud altijd ergens in je achterhoofd blijft, zodat je het kunt verkopen als de koers gunstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation